Yeni Peugeot 408 ile Tanışın

Yeni Peugeot 408 ile Tanışın

Peugeot 408, Fransız markanın Çin pazarına özel olarak ürettiği, 308'den devşirme bir sedan olarak konumlanıyor. Markanın yeni yüzü ve yeni tasarım elemanlarıyla birlikte ciddi bir yenileme operasyonuna tabii tutulan 408'in detaylarına birlikte bakalım.

70 ve 80'li yıllarda büyümek isteyen bir otomobil üreticisi olsaydınız girmeniz gereken pazar Amerika pazarıydı, kendi ürettikleri otomobillerin yüksek maliyetlerinden ve teknik problemlerinden sıkılan Amerikan vatandaşları, bu yıllarda daha iyi yol tutan, daha az yakıt tüketen ve daha az arıza yapan ithal otomobillere yönelmişlerdi. Günümüze geldiğimizde ise büyümek için Amerika'dan daha büyük bir pazar olan Çin alternatifiniz var, aynı zamanda bu pazar Amerika'da olmayan geniş çeşitlilik imkanları ile birlikte geliyor. Amerika'da bir ürün satmak istiyorsanız saydığımız özellikler yanında genişlik ve konfor da eklemeniz gerekirken özellikle talep gören kasa tipi ise SUV modeller, Çin pazarı ise her karoser tipine açık...

Bu bağlamdan yola çıkarak markaların bu pazara özel ürettikleri modeller arasında Peugeot 408 de bulunuyor. Önceki neslinde de olduğu gibi 308'in ön tasarımını alan model, arka profilde bu hatchback modelin uzatılmış bir türevi olarak konumlanıyor. Fransız marka bunu daha önceki yıllarda 206 gibi modellere de uygulamıştı ve bu modelleri ülkemizde de görmüştük.

308'in büyük panjuru ve paralel şekilde büyüyen Peugeot logosu ile yeni yüzüne kavuşan 408, aslan dişleri ile sportif bir görünüm yakalıyor, yan yüzde büyük cam yüzeyleri ile ferah bir yolculuk sağlayacak olan model, bir miktar önceki nesil 508'i andırıyor Arka profile bakıldığında ise 308'in arka aydınlatma grubunun uzatılmış bir yapı üzerine konumlandırıldığı görünüyor.

İç mekanda yenilenen I-Cockpit, modelin dışarıda yakalanan sportiflik algısını tamamlıyor. 12 inç büyüklüğünde olan gösterge paneli ve 10 inç boyutlu multimedya ekranı, yeni nesil Peugeot direksiyonu ile tamamlanıyor ve yapı markanın piyano tuşları ile bütünlük yakalıyor.

İç ve dış tasarımda sportiflik algısından bahsetmişken eklemek istiyorum ki otomobil özellikle ön yüzden fazlasıyla sportif bir görüntü yakalarken arka bölüm ve özellikle C sütunu civarı bu algıyı sürdüremiyor. 308 ile aynı platformu kullanan yani EMP2 üzerine şekillenen model yeni 508 gibi coupeleştirilmiş bir tasarım ile sunulup bu noktada genel yapıya göre hantal kalan çizgiler yok edilse otomobil çok daha iyi görünebilirdi, tabii bu noktada 508'in satışlarına balta vurması ve arada değişen parametreler dolayısıyla çıkacak olan maliyet önümüze bu sonucun çıkmasına neden olmuş olabilir.

Marka modelinin kaputu altına 1.6 litrelik turbo destekli bir ünite yerleştiriyor, 6 ileri çift kavramalı şanzıman ile kombinlenen bu motor 170 beygir güç ve 250 Nm tork çıkışı sağlıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us