Yeni Jaguar F-Type

Yeni Jaguar F-Type

Gerçek anlamda İngiliz asaletinin en güzel halini yansıtmayı başaran Jaguar F-Type, bakanın bir daha baktığı dış tasarımı ve kaputunun altında yatan V-8 motoru ile 2022 yılında yenileniyor. Peki, Yeni Jaguar F-Type'da bizi ne bekliyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Jaguar, sadece bir otomobil olmaktan öte hislerinize de dokunacak özel modeli F-Type'ı 2022 yılında güncelliyor. Özel çünkü, en sıkı rakipleri arasında bulunan Chevrolet Corvette, Porsche 718 Boxster ve 718 Cayman gibi modellerin aksine motorunun önde yer alması onu diğerlerinden ayırıyor.

Bu özelliği diğer rakiplerine göre onun hem sürüş tarzının hem de dış tasarımının farklı olmasını sağlıyor. 444 ila 575 beygir gücündeki süperşarjlı 5.0 litrelik V-8'in heyecan verici sesi de eklendiğinde Jaguar F-Type, kalbimize dokunuyor.

Bununla birlikte, iç mekanın dar ve klostrofobik oluşunu, açılır kapanır tavan özelliği ile kapatmayı başaran Yeni Jaguar F-Type, diğer rakipleri ile kıyaslandığında daha küçük depolama hacmi ile geride kalıyor.

2022 yılında değişen özellikler arasında standart olarak sunulan dört silindirli motoru ve opsiyonlar listesinde yer alan süper şarjlı V-6 motorunu satıştan kaldırması yer alıyor. Bunun sonucunda tek seçenek olarak 5.0 litre hacmindeki motor geriye kalıyor.

Yeni Jaguar F-Type P450 modeli standart olarak arkadan itiş, 20 inç jantlar, daha büyük arka frenler ve aktif egzoz sistemi ile birlikte geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Jaguar F-Type, efsanevi Amerikan devi Chevrolet Corvette dışında, V-8 motorunu ilk defa sunan model olmasıyla segmentindeki özel yerini korumaya devam ediyor.

5.0 litre hacmindeki bu motordan 444 beygir güç üretiliyor. Arkadan itiş veya dört tekerde çekiş sistemi ile satın alınabilen Yeni Jaguar F-Type, 414 beygir güç sunan altı silindirli Porsche Boxster'dan daha güçlü.

Yeni F-Type'ın en üst segmentinde ise 575 beygir güç ve 670 Nm tork üreten F-Type R modeli yer alıyor. 0'dan 100'e 3.5 saniyede çıkmayı başaran F-Type R, 200 km/h hıza 11.7 saniyede ulaşmayı başarıyor.

Viraj performansı tarafında gerçek anlamda başarılı olan Yeni Jaguar F-Type, sert virajlara ne kadar yüksek hızda girerseniz girin oldukça rahat ve güvenli seyahat ediyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Jaguar F-Type'ın iç mekanı oldukça kaliteli malzemelerle kaplanıyor. Ön konsolda ve elimizle sıkça dokunduğumuz yüzeylerde deri ve kaliteli yumuşak malzemelerle kaplayan Jaguar, siz ve yanınızdaki bir yolcuya keyifli yolculuk imkanı sunuyor.

İki farklı tarza sahip koltukların seçilebildiği Yeni Jaguar F-Type'da ısıtma ve soğutma opsiyonu satın alınabiliyor. Oldukça şık olan direksiyon simidinin arkasındaki 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge ekranının çözünürlük kalitesi gayet iyi.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında dar ve az hacimli iç mekanı, rakipleri arasında geri kalmasını sağlayan tek özelliği desek abartmış olmayız.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Jaguar F-Type modelleri, markanın InControl Touch Pro bilgi eğlence yazılımını destekleyen 10.0 inç büyüklüğündeki dokunmatik multimedya ekranı ile geliyor. Bu sistem üzerinden ücretsiz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerini kullanabiliyorsunuz.

Bununla birlikte, bir spor otomobile göre oldukça kaliteli ses sistemi, Wi-Fi erişim noktası ve kablosuz şarj pedi de dahil olmak üzere birçok üstün teknolojik özellikler yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Jaguar F-Type, sizin ve sevdiklerinizin hayatını korumayı hedefleyen birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği ile geliyor. Sunduğu güvenlik özelliklerinin birçoğu opsiyonlar listesinde yer alsa da en donanımsız halinde dahi sağlam malzemelerin kullanıldığı şasisi size güven veriyor.

Yeni Jaguar F-Type'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Kör nokta görüntüleme monitörü

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Jaguar F-Pace SVR

Yeni Jaguar F-Pace SVR

2021 Jaguar E-Pace

2021 Jaguar XF

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us