Yenilenen Dacia Modelleri Tüm Özellikleri ile Bizimle

Türkiye otomotiv pazarı için 'uygun fiyatlı otomobil' denildiğinde akıllara ilk gelen Dacia modelleri, 3. jenerasyonlarıyla bizlerle. Tamamen yenilenmiş iddalı ve güncel dizaynları, yeni platformları ve ekipmanları ile güncellenen Dacia modelleri ilk bakışta bizi heyecanlandırmayı başarıyor.

Kullanıcılar için en uygun fiyata, tamamen müşterilerin ihtiyaçlarına odaklamış tasarım ve ekipman detayları ile yenilenen Sandero, Sandero Stepway ve Logan (Symbol)'ı yenilenen tasarımıyla yollarda görmeye artık çok yakınız.

Yeni Sandero'da Neler Değişti?

Yeni Dacia Sandero'da yeniden yorumlanmış, ön taraftan başlayan arkaya doğru uzanan belirgin omuz çizgisi ile güçlü kimliğini yansıtırken dayanıklılığına da gönderme yapıyor. Genel hatlarıyla, geçmişten bugüne kadar uzanan başarılı satış rakamlarını sürdürmek için yeniden tasarlanan ve daha geniş bir kitleye hitap etmesi için daha kompakt dış tasarımının yanında daha geniş bir iç alan farkıyla rakipleri arasında liderliğini sürdürebilecek gibi gözüküyor.

Önceki nesline göre daha eğimli ön cam ve bununla bağlantılı olarak daha alçaltılmış tavan çizgisi ile daha sportif ve akıcı bir silüet ortaya koyuyor. Yeni Dacia Sandero'nun yerden yüksekliği değişmezken, genişletilmiş iz düşümü ve lastik ebatlarıyla yere daha sağlam basan bir duruş kazanmasına neden oluyor.

Yeni Sandero Stepway Çok İddialı!

Yeni Sandero Stepway, daha dolgun ön tamponu ve kubbeli kaputu ile önden baktığınızda onu hemen tanımanıza neden oluyor. Adeta küçük sınıf bir SUV havası içinde olan Yeni Sandero Stepway'de yerden yüksek şasi, Stepway logolu tavan barları, tekerleklerin daha büyük görünmesini sağlayan fonksiyonel dodikleri ve kapı altlarında yer alan güçlendirilmiş plastik koruyucular ile SUV dünyasının ihtiyaçlarını tamamen karşılıyor.

Buna ek olarak ön ızgaranın üstünde yer alan krom Stepway logosu ve sis farlarının üstünde yer alan kaşlar ile de karizmatik bir duruş kazanıyor. Ayrıca ön ve arka tamponlarda, otomobilinizin orijinal boyasını trafikte oluşabilecek çiziklerden korunması için metal korumalar bulunuyor.

Yeni Dacia modelleri ile birlikte kullanışlı ve ihtiyaçlara yönelik yenilikler de sunuluyor. Bütün Yeni Sandero Stepway modellerinde uzun yolculuklarınızda port bagaj takmanızı sağlayan modüler tavan barları standart olarak bulunuyor. 

Yeni Logan, Yeni Symbol!

Türkiye pazarında Symbol olarak satılan, globalde ise Logan ismiyle pazarlanan Dacia modeli de yenilenme hareketinden nasibini aldı. Uygun fiyata sedan ootmobil sahibi olmak isteyenlerin tercihi olan Yeni Logan (Symbol), önceki nesline göre 3.6 cm daha büyüyen boyutları ile daha geniş bir yaşam alanı vadediyor.

Genel boyutlarının büyümesinin aksine, daha incelmiş yapısı ve eğimli ön camı sonucu tavan yüksekliği ise 1 cm daha alçalmış. Eski nesillerinde tavanın ön tarafında bulunan anten çubuğu ise, daha akıcı ve dinamik bir görüntü kazanması için tavanın arka kısmına yerleştirilmiş. Yeni Sandero modellerinde de sunulan kapı kolları, Y şeklindeki gündüz LED farları ve yeniden tasarlanmış jantları ile yüksek kalitedeki dizayn öğeleri, Yeni Logan (Symbol)'da da ortak kullanılan detaylar.

Dacia markasının güçlü kimliğini ilk bakışta anlamamıza neden olan yatay formdaki şekilleriyle  ön ve arkada bulunan  Y şeklindeki  gündüz LED far ve stopları, gece sürüşlerinde daha iyi görüş kalitesi sunması avantajıyla birlikte, üç yeni Dacia modelinde de standart olarak sunuluyor.

Yeni İç Mekan Deneyimi

Yenilenen üç modelin de iç mekanları, en az dış tasarımları kadar etkileyici olarak öne çıkıyor. Tamamen yenilenmiş gösterge paneli onları daha ergonomik hale getirirken kapılarda ve döşemelerde yenilenen malzeme detayları, daha kaliteli ve modern bir ambiyans oluşturmasını sağlıyor.

Yenilenen koltuk tasarımı ile bel ve sırt konforu için sürüş pozisyonlarında ayarlamalar yapabilirken, çok kollu yenilenmiş direksiyon simidi de içerinin daha modern olmasına katkı sunan öğelerden biri oluyor. Dacia, ayrıca ilk defa bu üç modelde kullanılacak olan medya kontrol sisteminini konsolun üst tarafına ayrı şekilde monte edilmiş gibi duran bir tasarımla sunarken,  telefon bağlantısı, navigasyon gibi temel bağlantıların yanında,  daha bir çok opsiyonu da  kullanabileceğiz.

Yenilikçi Güvenlik Özellikleri

Daha fazla güvenlik için yeniden oluşturulmuş CMF modüler platformu sayesinde, Yeni Sandero, Sandero Stepway ve Logan (Symbol), 6 adet standart hava yastığı ile geliyor. Yenilenmiş  elektronik mimarisi ile  standart olarak sunulan AEB (Acil Durum Fren Yardımı) ve eCall yardım servisinin yanında daha bir çok sürüş yardımları da entegre edilebiliyor.

Yeni Motor Seçenekleri

1 Ocak 2021 itibari ile satışa sunulacak motor seçeneklerinin arasında Euro 6D normlarına uygun dizel motorlar da bulunacak. Giriş seviyesinde 1.0 Litre hacimli 3 silindir 5 ileri vitesli atmosferik SCe 65 Beygir motor seçeneği sunulurken, turbolu kısımda 1.0 Litrelik 3 silindir 6 ileri CVT otomatik şanzıman ile TCe 90 Beygirlik motor bulunuyor.

Ayrıca ECO-G 100 adı verilen, LPG yakıtı için özel olarak yapılmış turbolu 1.0 Litre 3 silindir 6 ileri manuel şanzımanlı motor da, modellerin ekonomik duruşuna fazlasıyla yakışıyor. 

Tamamen yenilenmiş Sandero, Sandero Stepway ve Logan (Symbol), başarılarla dolu bir destanın devamı olmaya niyetli. Rakipsiz bir fiyata, parasının hakkını sonuna kadar veren ekonomik otomobilleri ile yeni Dacia modellerini  çok yakında caddelerde canlı olarak göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us