Yeni Kia Seltos

Yeni Kia Seltos

Kia'nın SUV serisi içerisinde Soul ve Sportage arasındaki yakışıklı modeli Seltos, 2022 yılı için bir takım güncellemeler alıyor. Peki Yeni Kia Seltos bize ne vadediyor?

2022'de Yenilikler Neler?

Kompakt SUV segmentinde ilk kez piyasaya çıktığı günden bu yana başarılı şekilde mücadele etmeyi sürdüren Yeni Kia Seltos, 2022 yılında güncelleniyor. Hyundai ile Kia'nın ortak platformu üzerinde üretilen Yeni Seltos, platformunu Hyundai'nin başarılı modeli Kona ile paylaşıyor.

Bunun sonucunda da çekici bir sürüş stilinin yanı sıra rekabetçi bir yakıt ekonomisi sağlanıyor. Yeni Kia Seltos'da giriş seviyesinde ülkelere ve bölgelere göre değişiklik gösterebilen 1.6 litre hacminde dört silindirli benzinli motor geliyor.

Onun hemen üstünde ise 2.0 litre hacminde yine dört silindirli benzinli motor bulunuyor. Yeni Kia Seltos, standart olarak bünyesinde barındırdığı teknoloji ve bilgi eğlence sistemleri ile de ön plana çıkıyor.

Ayrıca, opsiyonel olarak da birçok seçeneği kullanıcılara sunan Yeni Seltos, SUV seçenekleri içinde alıcıları tatmin etme konusunda iddiasını ortaya koyuyor.

Yeni Kia Seltos 2022'de standart ekipmanlar arasında, otomatik acil frenleme sistemi, aktif şeritte kalma yardımı, otomatik uzun hüzmeli farlar da dahil olmak üzere bir dizi sürücü yardımcı özelliği bulunuyor.

Bununla birlikte iç mekanda da büyük boy multimedya ekranı, otomatik klima kontrol sistemi gibi hayatı kolaylaştıran birçok özellik standart olarak sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Kia Seltos'un kaputunun altında 146 beygir gücünde 1.6 litre benzinli ya da 175 beygir gücünde 2.0 litre benzinli motor bulunuyor. İki motor seçeneği de dört silindirli olmasıyla dikkat çekiyor.

Hem performans hem de yakıt tüketimi açısından oldukça mantıklı bir tercih olan 1.6 litre hacmindeki motor 0'dan 100'e 6.6 saniye gibi kısa bir sürede çıkmayı başarıyor. Şanzıman tarafında sürekli değişken çok oranlı CVT şanzımanın kullanıldığı Yeni Seltos, vites geçişleri konusundaki performansıyla takdiri hak ediyor.

Turbo beslemeli motorda bulunan şanzıman ise kendisini Hyundai modellerinde de yakından tanıdığımız yedi ileri otomatik vites oluyor. Dört tekerden çekiş sistemi turbolu modelde standart olarak gelirken, diğer seçeneklerde opsiyonlar listesinde yer alıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Kia Seltos'un iç mekanı ikiz kardeşi Kona ile kıyaslandığında belirgin derecede daha fazla yaşam alanı sunmasıyla dikkatimizi çekiyor. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi de kullanıcıları memnun edecek seviyede.

Hyundai ile Kia modellerinden oldukça aşina olduğumuz bu tasarım detayları, Yeni Kia Seltos'un iç mekanına oldukça kolay şekilde alışmamızı sağlıyor.

Şehir içindeki kullanımlarınızda ailenizle birlikte hiç zorlanmadan seyahat edebileceğiniz Yeni Kia Seltos'da tüm aileye yetecek kadar küçük eşya gözleri bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Kia Seltos'un tüm donanım seviyelerinde konsolun ortasında yer alan 10.3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz telefon bağlantı hizmetlerine ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz.

Navigasyon ise opsiyonlar listesinde bulunuyor. Ayrıca Yeni Kia Seltos'da konfor ve lüks seviyenizi artırmak isterseniz de akıllı telefonlarınız için kablosuz şarj pedi, üç adet USB bağlantı noktası ve 7 inç büyüklüğünde renkli head-up display ekranı kullanıcılar için sunuluyor.

Bununla birlikte kaliteli müzik tutkunları için dokuz hoparlörlü BOSE Premium ses sistemi de opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Kia Seltos 2022'de sizin ve sevdiklerinizin hayatınızı kolaylaştıracak birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği bulunuyor. Adaptif hız sabitleyici ve bisikletli algılama özelliği gibi birçok üstün özellik Yeni Kia Seltos'da bulunuyor.

Bununla birlikte Yeni Kia Seltos'da standart olarak bulunan özellikler ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici ve bisikletçi algılama

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro

Yeni Kia Niro

Yeni Kia K5

Yeni Kia K5

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us