Yeni Ford Explorer

Yeni Ford Explorer

Kendine has müşteri kitlesini yaratmayı uzun yıllar boyunca iyi şekilde yöneten Ford, SUV pazarı içindeki rekabeti de sürdürmeyi başarıyor. Peki, 2021 yılında makyajlanan Yeni Ford Explorer'da bizi neler bekliyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Orta boy bir SUV isteyenler için gerçekten mantıklı bir tercih olan Ford Explorer, 2021 yılında bir takım değişiklikler yaşıyor. Sadece tasarımsal değil, güvenlik ve teknoloji tarafında da güncellemeler alan Yeni Ford Explorer oldukça şık gözüküyor.

Standart olarak dört silindirli turbo motorun eşlik ettiği Yeni Explorer'da çekiş sisteminde arkadan itiş bulunuyor. Opsiyonel olarak ise dört tekerden çekiş sistemi ile satın alınabiliyor.

Yine opsiyonel olarak hibrit motor teknolojisi ile de satın alınabilen Yeni Ford Explorer, en üst düzey donanım seviyesi olan Platinum ve ST versiyonlarında çift turbo V-6 ile geliyor. En sıkı rakipleri arasında bulunan Kia Telluride, Hyundai Palisade ve Mazda CX-9 ile kıyaslandığında işinin biraz zor olduğunu söylememiz gerekiyor.

2021 yılındaki yapılan yenilikler arasında, Yeni Explorer'ın lüks seviyesini bir miktar daha artırmak isteyen Ford, ısıtma fonksiyonunun bulunduğu sürücü koltuğunu standart hale getiriyor. Bununla birlikte, ısıtmalı direksiyon simidi ve sekiz farklı yönde hareket edebilen ön ve yolcu koltukları da opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Off-road tutkunlarını da unutmayan Ford, Yeni Explorer'da, off-road'a özel trim parçaları ekliyor. Bu parçaların içinde, özel olarak üretilmiş tampon ekleri, özel çıkartmalar, özel lastik ve jant kombinasyonları gibi ayırt edici öğeler yer alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Ford Explorer'ın kaputunun altında, standart olarak 300 beygir gücündeki turboşarjlı 2.3 litre hacminde dört silindirli bir motor yatıyor. Listenin ikinci sırasında ise 365 beygir gücündeki 3.0 litrelik V-6 ya da aynı motorun 400 beygirlik versiyonu bulunuyor.

Elektrikli motorun desteği ile hibrit motor teknolojisini kullanıcılara yaşatacak olan Yeni Ford Explorer, bu motor seçeneğinde 318 beygir gücü 3.3 litrelik bir içten yanmalı V-6 ile eşleştiriyor.

Şanzıman tarafında, ağır yüklerde de üstün performans sağlayabilmesi için 10 ileri otomatik vites standart olarak geliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Ford Explorer'ın iç mekanı en az dışarıda olduğu kadar etkileyici gözüküyor. Sadece görsel olarak değil işlevsellik olarak da oldukça başarılı olan bu iç mekan benden tam puan almayı başarıyor.

Konfor konusunda tüm yolculara eşit miktarda alan sunan Yeni Explorer, küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da oldukça başarılı hacimler bulunduruyor.

Geniş aileler için D-SUV segmentinin olmazsa olmazlarından üçüncü sıra yolcu koltuğu seçeneği de Yeni Ford Explorer'da opsiyonel olarak sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Explorer'ın ön konsolu üzerinde 8.0 inç büyüklüğündeki bilgi eğlence ekranı standart olarak geliyor. Bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz bağlantı ekipmanlarını standart olarak kullanabiliyorsunuz.

Sistem temelde basit ve işlevsel olsa da dokunmatik hassasiyeti rakipleri ile kıyaslandığında bir tık geride kalıyor. Bunun için de orta konsol üzerinde bulunan tuşlar ile yönlendirme yapılabiliyor.

ST versiyonunda ise ön konsol üzerinde yer alan ekranın boyutu 10.1 inçe çıkıyor. Ayrıca, kaliteli müzik ekipmanlarında da 12 hoparlörlü B&O ses sistemi standart olarak geliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Ford Explorer 2021 bağımsız uluslararası test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden beş yıldız alarak güvenliğini kanıtlıyor. Bununla birlikte, sürücü ve yaya güvenliğine önem veren Explorer'da birçok aktif ve pasif güvenlik özellikleri yer alıyor.

Yeni Ford Explorer'da bulunan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us