Fiat Sadece Elektrikli Otomobiller Üretecek

Fiat Sadece Elektrikli Otomobiller Üretecek

Ülkemizde de fabrikası bulunan İtalyan üretici Fiat, geleceğe yönelik elektriklenme planlarını açıkladı. Özellikle dizel modelleri olmak üzere uygun fiyatlı içten yanmalı seçenekleri ile ünlenen üreticinin açıklamaları fazlasıyla dikkat çekici ve iddialı.

Şu an sadece Fiat 500 Electric adlı tek tam elektrikli seçenek sunan markanın CEO'su Olivier François yaptığı açıklamada şu cümlelere yer veriyor.

"Bugünlerde, çevreci mobilite çözümleri sunmak yeni görevimiz. Bu yönde de elektrikli otomobillerin fiyatlarını, standart motorlu otomobillerin fiyatlarına denk hâle getirmeliyiz. Bunu da en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz ki bataryaların düşen maliyetleri de bunu mümkün kılacak görünüyor. 2025 ile 2030 yılları arasında model gamımız sadece elektrikli araçlardan oluşacak. Bu durum Fiat için radikal bir değişim olacak."

Katılaşan normlar ile bir Nokia vakası olmamakta kararlı olan Fiat, geçmişte de 2021 yılı sonunda model gamının %60 bölümünün elektriklilerden oluşacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. 500 Electric sonrasında 2019 Cenevre Otomobil Fuarı 'nda gördüğümüz elektrikli Panda modeli ile tam elektrikli model sayısını artıracak olan marka gelecekte planlarını tutturabilecek mi göreceğiz.

Elektrikli otomobillerin en pahalı bölümü olan bataryaların üretimi hakkında bir girişimde bulunacak olan Fiat, İtalya'da yeni bir batarya fabrikası kurmayı planlıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Fiat 500 Electric 3+1 Tanıtıldı

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us