Fiat 500 Electric 3+1 Tanıtıldı

Fiat ikonik modeli 500'ü güncellemeye devam ediyor. Mart ayında seçeneklere eklenen 500 Electric modelinin ardından, Fiat 7 ay sonra model adına bir adım daha attı; Fiat 500 Electric 3+1 karşınızda.

Fiat 500 modelini 1950 yıllarında küçük ve ekonomik bir şehir otomobili olarak ortaya çıkardı. Araç sempatik tasarımı ile yıllar içinde ikonik hale geldi, 1957 yılından 1975 yılına kadar uzun süre üretildi. 2007 yılında, ikonik detaylarına sadık kalınarak günümüz şartlarına uygun hale getirilmiş şekilde tekrar diriltilen model, 2008'de sokaklarda dolaşmaya başladı.

O yıllardan bu yana üretimi devam eden 500, mart ayında bir güncelleme alarak tamamen elektrikli versiyonuna kavuştu. Fiat 7 ay aradan sonra elektrikli modele bir seçenek daha ekledi ve 500e 3+1 geldi.

Fiat 500 bu zamana kadar hep 2 kapılı formda üretildi, bu onun karakteristik bir özelliği olmasının yanında bir miktar kısıtlayıcıydı. 2 kişiden fazla kişi ile yolculuk yapılacağı zaman özellikle iniş binişlerde problemler yaşanmasına 3+1 modeli ile bir çözüm gelmiş oldu. Normalde çamurluğun bulunduğu yeri, küçük bir kapıya çeviren Fiat, ne yolcu kapısının ne de aracın boyutlarını değiştirmeden 1 kapı daha eklemiş oldu.

Eklenen küçük kapı, yolcu kapısı açılmadan açılmayacak yani arkaya çocuğunuzu koyarak seyahat etmek isterseniz, bu özellik bir güvenlik kaybı meydana getirmiyor. Bu sayede ne aracın sürüş kabiliyetlerinden ne de fonksiyonelliğinden ödün veriliyor. Kapı 500 Electric'e fazladan 30 kilogram ağırlık eklemiş fakat marka bu farkın enerji tüketimi ve sürüş bakımından bir sorun teşkil etmeyeceğini söylüyor.

Son olarak standart Fiat 500e, Action, Passion ve İcon donanımları ile satışa sunuluyor. Fiat 500e, 3+1 La Prima lansmanına özel özellikler ile ortaya çıkacak. Araçta, 360 derece park sensörü ve geri görüş kamerası, adaptif hız sabitleyici, tamamen LED stop lambaları, trafik işareti algılama sistemi gibi özelliklerin bulunması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us