Yeni Lincoln Corsair

Yeni Lincoln Corsair

Lincoln markasının popüler modeli Aviator'a benzeyen yeni SUV modeli Corsair, markanın yeni tasarım dilini yansıtmasıyla ön plana çıkıyor. Peki, Yeni Lincoln Corsair bize ne vadediyor?

2021'de Yenilikler Neler?

Yeni Lincoln Corsair, Amerikalı lüks otomobil üreticisinin hali hazırda satışta bulunan birkaç SUV modelinden biri olarak kullanıcılara sunuluyor. Bir diğer Amerikalı otomobil üreticisi olan Ford'un popüler SUV modeli Escape ile aynı platform üzerinde üretilen Yeni Lincoln Corsair, tasarımıyla ön plana çıkıyor.

Ford Escape ile aynı platformu paylaşmasına rağmen arada hiç benzerliğin bulunmaması Yeni Lincoln Corsair'in hanesine artı puan olarak yazılıyor. Yeni Corsair'de gücüyle sizi tatmin etmeyi başaracak üç adet motor seçeneği bulunuyor.

Elektriğin gücünden en iyi şekilde yararlanılan plug-in hibrit motor seçeneğinin de bu üç motorun arasında olduğu Yeni Corsair, özellikle lüks trim parçaları ile kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor.

Yeni Lincoln Corsair'in en sıkı rakipleri arasında ise Audi Q5, Mercedes-Benz GLC ve BMW X3 gibi yine dünya pazarında oldukça popüler olan modeller bulunuyor. Bununla birlikte, Yeni Lincoln Corsair, Aviator ve Navigator ile aynı sürüş dinamiklerini paylaşıyor.

Corsair, 2021'in sonunda Grand Touring modeli için plug-in hibrit motor seçeneğine kavuşuyor. Temelde gelecek motor seçeneğinde ise 2.5 litrelik dört silindirli motor bulunuyor.

Lincoln ayrıca Yeni Corsair'de iki yeni donanım seviyesini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Monokromatik paketi ile 20 inç büyüklüğünde siyah renkte jantlar ve gövde üzerinde eklentiler geliyor.

Ayrıca dış renk seçeneklerinde de güncellemeye gidilerek, Asher Grey ve Silver Radiance isminde gri tonlarında iki yeni renk seçeneği opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Lincoln Corsair'de giriş seviyesinde 2.0 litre hacminde 250 beygir gücünde ya da 2.3 litre hacimde 280 beygir güç üreten dört silindirli iki farklı motor seçeneği yer alıyor. Her iki motor seçeneği de sekiz ileri tam otomatik vites ile kontrol ediliyor.

Daha küçük hacme sahip olan 2.0 litrelik motor, standart olarak önden çeker olarak gelirken dört tekerden çekiş sistemiyle istenirse satın alınabiliyor. 2.3 litre hacmindeki daha güçlü motor ise yalnızca dört tekerden çekiş sistemi ile satın alınabiliyor.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan testlerde her iki motor seçeneğinin de hemen hemen aynı performansı sergilediğini söyleyebiliriz. 2.0 litre hacme sahip  olan motor seçeneği 0'dan 100'e 6.1 saniyede ulaşırken, 2.3 litre hacmindeki motor 0'dan 100'e 6.0 saniyede çıkmayı başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Corsair, Lincoln'ün Navigator, Nautilus ve Aviator gibi diğer SUV modellerine benzeyen oldukça yakışıklı bir kabine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Dokunduğunuz alanların neredeyse tamamında yumuşak deri malzemelerin kullanıyor oluşu iç mekanda kendinizi oldukça iyi hissetmenize neden oluyor.

Ayarlanabilir ortam aydınlatması, 24 farklı yönlü elektrikli ayarlanabilir koltuklar, renkli head-up display ve kullanıcıların cep telefonları üzerinden otomobilin kapı kilitlerini açmasına olanak sağlayan mobil uygulama Yeni Lincoln Corsair'de bulunuyor.

Ancak bu özelliklerin birçoğunun opsiyonlar listesinde bulunuyor oluşu, satın alma tarafında maddi olarak etiket fiyatını bir hayli yükseltiyor.

Rakipleri ile kıyaslandığında oldukça karizmatik ve tarz sahibi görünen iç mekanda, küçük eşya gözü ve saklama alanı tarafında oldukça cömert davranılıyor. Özellikle çocuklu ailelerin tercih edebileceği Yeni Lincoln Corsair, bizden tam puan almayı başarıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Lincoln Corsair'ın ön konsolu üzerinde Sync 3 işletim sistemi ile gelen 8.0 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı ile geliyor. Bu ekranı en fazla 12.3 inç büyüklüğünde satın alınabiliyor.

Arayüzünün ve kullanımının oldukça basit ve işlevsel olduğu bu ekranın ayrıca orta konsol üzerinde yer alan joystikler ile ile kullanılabiliyor oluşu sürücünün ekrana uzanmaya çalışırken sürüş güvenliğinden ödün vermesinin önüne geçiyor.

Ayrıca, bu ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerine de ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz.

Bununla birlikte, Reverse donanıma sahip Corsair'de standart olarak 10 hoparlörlü stereo ses sistemi bulunurken Revel donanımda bu hoparlörlerin sayısı 14'e çıkıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Bağımsız kuruluşlarca yapılan çarpışma testlerinden beş yıldız ile ayrılan Yeni Lincoln Corsair, güvenlik konusunda kendisini ispatlıyor. Ayrıca Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından 2020 yılı için En Güvenli Otomobil seçilen Corsair sizin ve sevdiklerinizin hayatını önemsiyor.

Yeni Lincoln Corsair'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2021 Lincoln Nautilus

2021 Lincoln Navigator

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us