Yeni Lexus GX

Yeni Lexus GX

Eğer ki standart düz otobanlardan gitmeyi çok da sevmiyorsanız Lexus GX tam da size göre bir SUV. Bir de bunun yanında lüks öğeleriyle konforunuza önem verdiğini de eklediğimizde geriye hiçbir sorun kalmıyor.

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Lexus GX'in bir kamyonu andıran şaşi üstü yapısı, 4.6 litrelik V-8 motoru ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi ile yolunuzun üstündeki tüm engelleri çok kolay şekilde atlatacaksınız. Peki Lexus GX gerçekten bu kadar kusursuz mu?

Elbette hayır. Lexus GX'in şüphesiz en büyük dezavantajı yakıt tüketimi tarafında ortaya çıkıyor. Pek de verimli olmayan yakıt tüketimi biraz canınızı sıkabilir. Bunun yanı sıra yakıt tüketimine de doğrudan etkisi olan hantal yapısı kendinizi ağır ve yavaş hissetmenize neden olabilir.

Bununla ters orantıda ise daha güvenli ve sağlam hissettirmesi aşikar oluyor. En sıkı rakipleri arasında bulunan Land Rover Defender ile kıyaslandığında Lexus GX'e şans vermeniz bizce de zor bir olasılık gibi.

Lexus, 2022 yılı için yapacağı güncellemede, GX'e daha siyah bir trim parçası ekliyor. Dışarıda 18 inç boyutunda siyah jantlar siyah bir deri iç döşeme ile siyah krom kaplamalar ile Yeni Lexus GX oldukça ilgi çekici gibi gözükmeyi hedefliyor.

Bununla birlikte teknoloji ve bağlantılarda da büyük güncellemeler alan Yeni Lexus GX'de daha büyük bir multimedya ekranı ve kablosuz bağlantı ekipmanları ekleniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Lexus GX'in devasa kaputunun altında 301 beygir güç üreten 4.6 litrelik bir V-8 motor bulunuyor. Elde ettiği 445 Nm tork gücü ile gaza bastığınız anda devasa gövdesini götürmeye yettiği gibi engellerde de işinizi kolaylaştırıyor.

Şanzıman tarafında altı ileri otomatik vites ile yönetilen Yeni Lexus GX standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ile geliyor.

Bunun yanı sıra standart olan özelliklerin arasında Kinetik Dinamik Süspansiyon Sistemi bulunuyor. Bu özellik sayesinde arazi kullanımlarınızda çekişiniz artıyor ve zorlanmadan seyahat edebiliyorsunuz.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan yol testlerinde 0'da 100'e 7,2 saniyede çıkmayı başaran GX kendisinden daha hafif modelleri kıskandırmayı başarıyor.

Tabii ki kendisiyle aynı segmentte mücadele eden Audi Q7'nin 6,1 saniyelik süresi ve BMW X5 xDrive50i'nin 4,2 saniyelik sürelerini gördüğümüzde 7,2 saniyelik sürenin çok daha iyi olmadığına kanaat getiriyoruz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Lexus GX'nin iç mekan tasarımı en son 2010 yılında yenilenmişti. İlk bakışta bakıldığında göze hala eski gelmesinin neden oluyor. Buna rağmen klasik çizgilerden hoşlanan kimselerin oldukça beğeneceği bir iç mekana sahip olan GX ahşap ve deri karışı malzemeleri ile göz dolduruyor.

Seyahat eden tüm kullanıcılar için oldukça geniş bir iç mekan deneyimi sunan Lexus GX, ister uzun ister kısa olsun tüm yollarda maksimum keyifle ilerlemenizi sağlıyor. Buna ek olarak bu segmentte görmeye alışkın olduğumuz üçüncü sıra yolcu koltuğuna da Yeni Lexus GX'de sahip olabilirsiniz.

Yol ve rüzgar gürültüsünü kabine en az şekilde alan Yeni Lexus GX'de en büyük keyfiniz motordan gelen tatlı homurtu ve müzik olacaktır.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

GX'in ön konsolu üzerinde standart olarak 10,3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran üzerinden yine standart olarak dokuz hoparlörlü bir ses sistemi ile Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz bağlantı entegrasyonlarına erişebilirsiniz.

Bununla birlikte Bluetooth bağlantısı ile eller serbest modunda telefon görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Mevcut teknik özelliklerin arasında sunulan koltuk başları arkalarındaki ekranlar sayesinde arka koltuklarda seyahat eden kişiler yol boyunca eğlencesine devam edebiliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Lexus GX sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik özellikleri ile her daim güven veriyor. Bünyesinde bulunan acil frenleme, yaya algılama ve şeritten ayrılma uyarısı gibi kazalardan kaçınmanızı sağlayan teknik özelliklerin birçoğuna sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Yeni Lexus GX'de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus NX

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us