Mondeo'ya 2022'de Veda Ediyoruz

Mondeo'ya 2022'de Veda Ediyoruz

Ford'un D segmentindeki başarılı temsilcisi Mondeo değişen sektör trendlerine kurban giderek ömrünün sonuna geliyor. Önce Amerika pazarında sedan seçenek olmayacağını açıklayan Ford şimdi de Avrupa için Mondeo'nun son üretim tarihini açıkladı.

Mondeo'ya Neden Veda Ediyoruz?

Mondeo'ya veda etmemizin sebebi değişen tüketici tercihleri, artık daha yüksekte seyahat etmek ve daha fazla hacim isteyen tüketiciler SUV modellere yöneliyor, bu yönelim ise Mondeo ve benzeri bir çok aracın satışlarını oldukça kötü etkiliyor.

Örneklemek gerekirse 2001 yılında İngiltere'de 86.500 adetlik satış yakalayan Mondeo geçtiğimiz yıl 2.400 adet ile sınırlı kalıyor. Bu durum ülkemizde veya diğer ülkelerde çok farklı seyretmiyor. Bu sebeple 1993 yılından bu yana üretilen Mondeo modeline 5.000.000 üzerinde satış ardından veda ediyoruz.

Mondeo SUV Olarak mı Gelecek?

Gelen bilgilere göre ileriki dönem için Mondeo ile ilgili bir çalışma yok, yani bir karoser değişikliği söz konusu olmayacak. Marka bunun yerine hazırda bulunan Kuga, Puma, Explorer PHEV gibi modellere odaklanacak.

Ford Fusion Active ST

Ford'ların Hepsi Elektrikli Olacak

Ford yaptığı açıklamada 2026 yılına kadar Avrupa pazarında satılacak her modelde elektrik desteği sunacağını, 2030 yılında ise model gamının tamamen elektrikli seçenekler üzerinden şekilleneceğini açıklıyor...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us