Bentley Continental GT Speed Tanıtıldı

Bentley Continental GT Speed Tanıtıldı

Bentley uzun yıllardır ultra lükse hitap eden, hızlı ve konforlu otomobiller yapmayı hedefleyen bir İngiliz markası. Marka kuruluşunun 101. yılında Continental GT Speed modelinin üçüncü nesli ile karşımızda...

Performans Odaklı

Continental GT Speed alışageldiğimiz Bentley modellerine nazaran daha çok performansa yönelmiş. Kaputunun altında bulunan W12, 6.0 litre hacminde motor ile otomobil 650 beygir güce ve 900 Nm torka sahip oluyor. Günümüz şartlarında devasa sayılabilecek motora 8 ileri çift kavramalı bir şanzıman eşlik ediyor. Bu kombinasyon ile Bentley Continental GT Speed 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşıyor.

Modelin performansı için yapılan çalışmalar motor ile sınırlı değil, bu modele özel olarak şaside bazı değişiklikler yapılmış, aynı zamanda son dönemlerde Mercedes-Benz S-Class'da da gördüğümüz 4 tekerden yönlendirme özelliği Continental GT Speed'de de mevcut.

Dış Tasarım

Bentley Continental GT Speed, dış tasarımda standart versiyondan çok farklılaşmıyor. Zarif Bentley çizgilerine eklenenler, çamurluklardaki "Speed" ibareleri, 22 inç özel jantlar gibi çok küçük ayrıntılar.

İç Tasarım

GT otomobillerinde dış tasarım ve performans kadar iç mekan kullanışlılığı ve konforda önemli, GT otomobilleri konseptleri gereği uzun yollarda konforlu ve performanslı seyahatler sunmayı hedeflediğinden Bentley her zaman olduğu gibi iç mekana fazlasıyla özen göstermiş.

Continental GT Speed'in iç mekanında dış mekanından daha fazla farklılık var. Alınabilen karbon trimler modelin sportif algısını destekliyor, kapı eşiklerinde, ön konsolda ve koltuk başlarında bulunan "Speed" ibareleri modelin özel bir versiyon olduğunu tekrardan vurguluyor.  Standart versiyon ile ortak olarak gelen 12.3 inç boyutlu multimedya ekranı, dönebilen yapısı ile modelin diğer alternatiflerinden farklılaşmasını sağlıyor.

Bentley modellerinde alışık olduğumuz durumlardan biri geniş kişiselleştirme seçenekleri, Bentley Continental GT Speed için satın alınabilecek 15 ana 11 ikincil deri rengi opsiyonu var.

Bentley Continental GT Speed'in Fiyatı Ne?

Bentley'den bu konuda net bir açıklama gelmese de beklentilere göre model 180.000 dolarlık bir etikete sahip olacak. Bentley'in normal modelleri bile ulaşılmaz ötesindeyken bu tip özel versiyonları ülkemizde görebilir miyiz, görsek de kaç adet olur, burası şüpheli...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Bentley'de Motor Sesine Veda

Bentley'de Motor Sesine Veda

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us