Performans Crossover'ı 2021 Ford Puma ST Tanıtıldı

Ford Puma modeli dönüşen sektör şartlarından nasibini alarak Crossover formuna bürünmüştü, firma bu hayal kırıklığını biraz dindirmek istemiş olacak ki bu B-SUV'ye bir ST seçeneği getiriyor.

Puma özüne dönülecek olunursa 1997 ve 2002 yılları arasında üretilmiş bir Spor Coupe modeli fakat Ford değişen sektör şartları gereğince boşluğu doldurmak üzere, modeli bir B-SUV olarak evriltti. Bu evrim sonrasında tepki gösteren Ford hayranlarına birazda olsa telkin edici bir seçenek; Ford Puma ST geldi.

Artık çoğu marka standart modellerine R-Line, R.S. Line gibi görünüm paketleri sunarak, tasarımlarında sportif değişikliklerle daha büyük kitlelere hitap etmeye çalışıyor. Puma ise ST tabirini sadece bir makyaj paketi değil aynı zamanda performans ibaresi olarak kullanıyor.

Puma kardeşi Fiesta ST'nin bütün maharetlerini siz daha yüksekteyken sergiliyor. Model, Fiesta ST'den aldığı 200bg güç 320nm tork üreten 1.5lt Ecoboost üniteyi kullanıyor. Marka yüksekliğin verdiği dez avantajlardan bertaraf etmek için belirli düzenlemeler yapmış; %40 daha sert süspansiyonlar ve %25 oranında daha hızlı tepki veren direksiyon sistemi model geliştirilmiş.

Ford Puma ST beraberinde bazı opsiyonları de getirmiş, limitli kaydırmalı diferansiyel ve sürüş modları sistemiyle satın alabildiğiniz araç bu opsiyonla, Ford Performans modellerinde ilk kez karşımıza çıkan Eco modu desteğine de kavuşmuş. Puma ST bütün bu geliştirmeler ile 0-100 hızlanmasını 6.7 saniyede tamamlıyor ve son hızı ise 220km/h.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us