Her Dönemin Efsanesi Yeni Mercedes-AMG SL-Serisi

Her Dönemin Efsanesi Yeni Mercedes-AMG SL-Serisi, açılır kumaş tavanı, eğik tasarım çizgileri ve ilk kez kullanılacak olan dört tekerden çekiş sistemi ile Porsche 911’e potansiyel rakip olarak 2022’de yollara çıkmaya hazırlanıyor.

2022’de Yenilikler Neler?

Mercedes, SL Serisi için şu günlerde bir takım güncellemeler ve projeler geliştirirken, geçtiğimiz günlerde İsveç’te kış testleri yapılan yeni Mercedes-AMG SL Serisinin kamuflajlı resimleri iştahları kabartmayı başarıyor.

Her ne kadar yeni SL Serisi kamuflajlı şekilde objektiflere yakalanmış olsa da, elimizde bir hayli bilgi mevcut. İlk olarak yıllardır bagajın içine otomatik şekilde saklanan açılır tavanı ele alabiliriz. Yılların getirdiği alışkanlıktan vazgeçilip kumaş tavan opsiyonu sunan yeni Mercedes-AMG SL Serisi, açıkça piyasadaki rakiplerine karşı gönderme yapıyor.

Bu şık tavan seçeneği sayesinde arka taraf daha zarif ve ince durmayı başarıyor. Çünkü önceki tavanın bagajın içinde durabilmesi için ekstra alana ihtiyaç duyması, kullanılmayan ölü bir alan yaratılmasına neden oluyordu.

Bununla birlikte yeni Mercedes-AMG SL Serisin’e aerodinamiği de geliştirmesine yardımcı olmak için AMG GT modellerinde de kullanılan elektrikli olarak açılıp kapanabilen spoyler da ekleniyor.

Aynı zamanda, bagajın içine saklanan tavan tasarımından, kumaş tavan tasarımına geçilmesi ile birlikte, arka tarafta oluşan boşluğa 2 adet yolcu koltuğu da eklenmesi bekleniyor. Böylece SL Serisi, her ne kadar konfor ve kullanışlılık bakımından tam anlamıyla faydalanamıyor olsa da, yıllar sonra 2+2 yolcu düzenine kavuşmuş olacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Mercedes, henüz SL Serisinde kullanacağı güç aktarma organlarından bahsetmiyor. Fakat bizim en iyi tahminlerimiz arasında sıralı altı silindire sahip, 360 ve 430 beygir gücündeki AMG SL43 ve SL53 modellerinin yanı sıra, 4.0 litrelik 600 beygir üreten V-8 bir AMG SL63 modelleri bulunuyor.

Ayrıca aslında AMG GT modeliyle daha çok örtüşen en üst seviyede, hibrit motor teknolojisine sahip 800 beygir güç üreten AMG SL73e bile yeni Mercedes-AMG SL Serisinde bulunabilir.

Yine de kesin olan motor seçenekleri arasındaki 43, 53 ve 63 modelleri hibritlenecek ve her biri dokuz ileri otomatik şanzıman ile yönetilecektir. Bununla birlikte arkadan itiş seçeneğinin yanı sıra, dört tekerden çekiş sistemi de yeni Mercedes-AMG SL Serisinde ilk kez bulunacak.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mercedes-AMG SL Serisi’nin iç mekanı hakkında herhangi yeni bir görsel sunulmazken, hali hazırda piyasaya çıkan yeni Mercedes modellerine baktığımızda daha teknolojik ve modern bir iç mekanın bizleri beklediğiniz söyleyebiliriz.

Önceki nesil SL Serisi’nde, çok sıkı ve tutucu bir iç mekan bulunurken yeni Mercedes-AMG SL Serisi’nde daha ferah ve modern bir iç mekan beklentileri bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantılar

Yeni Mercedes modellerinden de aşina olduğumuz, Mercedes’in yeni bilgi eğlence işletim sistemi MBUX’ın da yeni Mercedes-AMG SL Serisi’nde bulunmasını bekliyoruz. Bununla birlikte önceki nesilde konsolun ortasında nispeten ufak boyutlarda olan multimedya ekranının da bu yeni işletim sistemi ile birlikte daha büyüyüp işlevselliğinin artmasını bekliyoruz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özelikleri

2022 Mercedes-AMG SL Serisi’nin şu an İsveç’te kış mevsimi yol testleri yapılıyor. Bunlarla beraber daha birçok testten geçtikten sonra 2021’in sonunda tüm dünyada tanıtılıp kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.

Mercedes, klasiği olabilecek dayanıklılık ve üstün kalitenin yanı sıra yeni Mercedes-AMG SL Serisi’nde bir dizi üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri de bulunacak. Yeni Mercedes-AMG SL Serisi’nde bulunacak olan standart güvenlik özellikleri arasında şunlar bulunuyor;

  • Kör nokta algılayıcı sistem
  • Ön ve arka park sensörleri
  • Aktif şerit takip sistemi

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us