Yeni Aston Martin Valkyrie

Lüks ve güç ile eş anlamlı büyük İngiliz markası Aston Martin’in yakın zamanda yollara sunacağı hypercar’ı Valkyrie’i yakından tanıyalım!

2022’de Yenilikler Neler?

Bugüne kadar otomobil piyasası içinde birçok model ile var olmaya devam eden Aston Martin, yılların içinde biriktirdiği hypercar özlemine Valkyrie ile son veriyor. Gerçekten de Aston Martin’in bugüne kadar hiç hypercar savaşında yer almıyor oluşunun sonucu aerodinamik canavarı Valkyrie’i yaratmasına neden oldu.

Sınırlı sayıda üretilip, 3 milyon dolar fiyat bandından satılması hedeflenen ve 1160 beygir güç üretebilen Valkyrie, insanların yüzünde acı bir tebessüm uyandırıyor.

Adını, eski İskandinav mitolojisinden alıyor ve savaş sırasında insanların kaderini belirleyen ruhlar anlamına geliyor. Bu hiper otomobil Aston Martin ve Red Bull ortaklığında doğuyor.

Aston Martin Valkyrie, sokak kullanımı için yasal. Ancak, sadece pistlerde kullanılmak üzere üretilecek olan bir de AMR Pro varyantı var. Standart Valkyrie’den 150 adet üretilmesi hedeflenirken, AMR Pro modelinden yalnızca 25 adet üretilmesi planlanıyor.

Aerodinamik geliştirmeler için hayli heybetli ve kaslı bir tasarımla ortaya çıkan Aston Martin Valkyrie’de aracın birçok noktasında kameralar bulunuyor. Böylece sürücünün kör noktasında kalan yerleri görmesi sağlanıyor. Ayrıca, en sağlam ve en hafif şekilde aracın ağırlığını optimize etmek için yeni Valkyrie tamamen karbondan üretiliyor.

Bu son derece pahalı ve güçlü Valkyrie, henüz daha satışa çıkmadan tüm modellerinin satılmasıyla Aston Martin markasının gücünü de bir kez göstermiş oldu.

Motor, Şanzıman ve Performans

Aston Martin Valkyrie’nin hibrit güç aktarma organı, bir adet elektrikli motor ve 6,5 litrelik devasa W-12 motordan oluşuyor. 7 ileri otomatik şanzıman ile yönetilebilen Valkyrie, tüm gücünü arka tekerleklere iletiyor. Tek başına W-12 motorundan 1000 beygir elde edebilirken, Rimac ve Integral Powertrain tarafından tasarlanan pilli elektrikli sistemden de 169 beygir güç elde ediyor.

İki güç kaynağının toplamında 1160 beygir ve 900 Nm tork ile gaza bastığınız anda ruhunuzun çekilmesine yetecek kadar gücü Aston Martin Valkyrie’de bulacaksınız.

Ayrıca, sadece pistler için üretilen Valkyrie AMR Pro versiyonu da aynı motora ve aktarma organı seçeneklerine sahip.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Aston Martin Valkyrie, göz yaşı damlasının tasvir edildiği iç mekanında yalnızca iki kişilik oturma alanı sağlıyor. Her ne kadar caddelerde kullanım için sunuluyor olsa da oturma pozisyonu Formula 1 otomobillerinin oturma pozisyonu ile aynı oluşu konfor açısından sizi bir miktar düşündürebilir.

Dört noktalı emniyet kemerinin standart olarak sunulduğu Valkyrie’de, pistlerde çok fazla zaman geçirmeyi düşünenler için altı noktalı emniyet kemer seçeneği de bulunuyor. Ayrıca, sürücünün dikkatinin dağılmaması için araç ile ilgili tüm kontroller direksiyon simidinin üstüne yerleştiriliyor.

Bununla birlikte, bu direksiyon simidi araca daha kolay inip binmeyi sağlamak için çıkartılabiliyorda.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Standart yol kullanımına uygun Aston Martin Valkyrie’de konsolun tam ortasına yerleştirilmiş bir adet multimedya ekranı bulunuyor. Fakat, pistler için üretilen AMR Pro versiyonunda herhangi bir multimedya aracı bulunmuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Aston Martin Valkyrie, elbette birçok farklı çarpışma ve güvenlik testlerinden geçiyor. Böylesine güçlü hypercarların üretilebilmesi için hem sürücü hem de yolcu güvenliğinin üst düzey olması gerekiyor.

Üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin yanı sıra 2022 Aston Martin Valkyrie’de bulunan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Kör nokta tanımlayıcılı kamera sistemi

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2021 Aston Martin Vantage

74 Bin Dolarlık Yarış Simülatörü - Aston Martin AMR-C01

İnsafsız Güzel Aston Martin DBX ve İlk Bakış

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us