Zamanın Ötesinde - Lamborghini Sián Hybrid

Lamborghini markasının Aventador isimli modelinin üstüne inşa edilen ve ‘geleceğin Lamborghini’si’ olarak adlandırılan hibrit yakıt teknolojili süper spor otomobili Sian bizlerle!

2021’de Yenilikler Neler?

Lamborghini’nin sınırlı sayıda üreteceğini duyurduğu ve tamamen hibrit teknolojili motoru nedeniyle tüm ilginin odağında olan Sian modeli, gören herkesi heyecanlandırmayı başarıyor.

Lamborghini ’nin hibrit teknolojili süper spor otomobili Sian, görünüşü ile insanı heyecanlandırmayı başarsa da alt yapısında çok bir farklılık yok. Tabii bünyesinde barındırdığı, ve onu diğer süper spor otomobillerden ayıran hibrit teknolojisi nedeniyle sırtına eklenen 34 kilo ekstra ağırlığı saymazsak.

Lamborgihini Sian’ın tüm gücü arka tarafa yerleştirilmiş bir süper kapasitörün içine yerleştiriliyor. Bunun sayesinde normal bir hibrit otomobilde bulunan lityum iyon pillerin üç katı kadar daha fazla pil ve güç oranı elde edilebiliyor.

Yeni Lamborghini Sian'ın dış tasarımı adeta bir bilimkurgu filminden çıkmışcasına, iddialı ve sıradışı gözüküyor. Her ne kadar, daha önceki Lamborghini modellerinde de buna benzer duyguları hissediyor olsak da, Sian, bizleri bir adım daha öteye götürmeyi başarıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Lamborghini Sian, sadece elektrik gücü ile hareket etmiyor. Fakat, bünyesinde barındığı hibrit teknolojisi, özellikle düşük hızlarda debriyaja yardımcı oluyor. Bu şekilde, her ne kadar böylesi süper spor bir otomobille şehir içinde gitmek zorunda kalmak bile başlı başına bir imtihan olsa da, işinizi bir hayli kolaylaştırıyor.

Yeni Lamborgihini Sian’ın devasa gücünü, eski teknoloji tek kavramaya sahip yedi ileri otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz. Devasa V-12 motorundan toplamda sahip olduğu 807 Beygirlik gücü ile yüzümüzde bir gülümsemeye sebep olan Sian, yalnızca içten yanmalı motora sahip rakiplerini kıskandırıyor.

Ayrıca, bir adet standart bir adet de Roadster modele sahip olacak olan Lamborghini Sian, müşteri portföyünü geniş tutmayı istiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Lamborghini Sian’ın iç mekanını standart bir Lamborghini modelinden ayırt etmeniz, ilk bakışta biraz güç gibi gözüküyor. Fakat, fark edilen detayların arasında muhtemel el işçiliği ile ayarlanmış deri-kumaş-karbonfiber karışımlar oldukça göz alıcı ve doyurucu gözüküyor.

İki kişinin oldukça rahat şekilde seyahat etmesine olanak sağlayan bu konforlu iç mekan tasarımı, rakipleri ile kıyaslandığında Sian’ın hanesine artı puan olarak yazılıyor.

V-12 motorun o hırıltılı sesini en rahat şekilde içinizde hissederken, böylesine özenle hazırlanmış bir kabinde Sian’ın tadını çıkartma şansı bulursanız, kendinizi oldukça şanslı sayabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Lamborghini Sian şu an için herhangi bağımsız test kuruluşları tarafından çarpışma testine tabi tutulmadı. Elbette böylesine güçlü bir süper spor otomobilde yapacağınız herhangi bir kazada en az yarayı almanız için gerekli güvenlik önlemleri alınmış olsa da, yüksek hızın karşısında kimse tam güvende değildir.

Yeni Lamborghini Sian’da bulunan standart güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Standart uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Arka ve ön park sensörleri
  • Gelişmiş hava yastıkları

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Vahşi Güzel Lamborghini Huracan STO

Vahşi Güzel Lamborghini Huracan STO

Yeni Lamborghini Essenza SCV12

Yeni Lamborghini Essenza SCV12

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us