Yeni Skoda Fabia'nın Teknik Verileri Paylaşıldı!

Yeni Skoda Fabia'nın Teknik Verileri Paylaşıldı!

Çekyalı üretici ufak fotoğraflar ve casus çekimlerle bizlere Yeni Fabia'dan ipuçları vermeye başlamıştı. Şimdi ise otomobilin tanıtımına kadar merakımızı dindirmek için bizlere bir dizi sayısal veri paylaştı. Yeni Fabia MQB-A0 platformunu paylaştığı kuzenlerinden (Polo, Ibıza, A1) daha büyük olacak!

Yeni Fabia'nın boyut verileri şöyle:

  • Uzunluk: 4.107 mm
  • Genişlik: 1.780 mm
  • Yükseklik: 1.460 mm
  • Aks Mesafesi: 2.564 mm

Artan bu boyutlarla beraber iç hacimde kazanılan yaşam alanı da cabası! Adeta Golf 4'ten bile büyük olan Yeni Fabia, B segmentinin ferah adayı olmaya geliyor.

VAG grubunun B segmentini adeta sollayarak C segmentine yetişen Yeni Fabia, 50 lt bagaj hacmi arttırarak 380 litrelik bir hacme sahip oluyor.

Kaput altına indiğimizde ise VAG grubu standardında kalarak başlangıç olarak 1.0 MPI motorla beraber 5 ileri manuel vites seçeneği sunuluyor. Orta seviyelerde 1.0 TSI motor ve en üst donanımla beraber 1.5 TSI motor seçeneği alınabiliyor. Dizel seçeneği ise tarihin tozlu sayfalarına karışmış diyebiliriz.

  1. Versiyon 1.0 MPI Evo, silindir sayısı 3, beygir 65, tork 95 ve şanzıman 5 ileri manuel
  2. Versiyon 1.0 MPI Evo, silindir sayısı 3, beygir 80, tork 95 ve şanzıman 5 ileri manuel
  3. Versiyon 1.0 TSI Evo, silindir sayısı 3, beygir 95, tork 175 ve şanzıman 5 ileri manuel
  4. Versiyon 1.0 TSI Evo, silindir sayısı 3, beygir 110, tork 200 ve şanzıman 6 ileri manuel / 7 ileri DSG
  5. Versiyon 1.5 TSI Evo, silindir sayısı 4, beygir 150, tork 250 ve şanzıman 7 ileri DSG

Simply Clever ilkesiyle hareket eden Skoda, Yeni Fabia'da da birçok detaya yer vereceğe benziyor. Örnek olarak çıkarılabilir bardaklık, cam tavanda çıkarılabilir güneşlik, katlanabilir bagaj parçaları, kartlık, kalemlik ve dikiz aynasında USB-C girişi gibi onlarca detay Yeni Fabia'da görülebilecek.

İyi bir kamuflajla saklanan bu Fabia'da LED farlar ve keskinleşen tasarım ne yazık ki saklanamıyor. Tamamen LED far teknolojisine sahip arka ve ön aydınlatma grupları, hayalet gösterge, 9 hava yastığı ve genişletilebilen benzin deposu gibi özelliklere sahip olacak.

950 km menzile sahip olacağı iddia edilen bu genişletilebilen benzin deposuyla ilgili net bilgiler mevcut değil. Bütün bu bilgileri bir araya getirdiğimiz zaman Skoda, Yeni Fabia ile beraber B segmentindeki durumu kızıştıracağa benziyor. Şimdi ise merakımızı dindirmesi için gözlerimizi Skoda'ya çevirdik ve yapılacak lansmanı bekliyoruz!

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

Yeni Škoda Kushaq SUV

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us