Yeni Infiniti QX60

Yeni Infiniti QX60

Orta boy premium SUV sınıfında artan rekabet ve çeşitlerin arasında kullanıcıların kalbini çalmayı hedefleyen QX60 2022 yılında makyajlanıyor. Dikkat çekici dış tasarımı ve lüks özellikleriyle ön plana çıkan Yeni Infiniti QX60'da bizi ne bekliyor? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Infiniti QX60, 'monograph' konsepti ile orta boy SUV sınıfı içinde kendine sıkı bir yer edinmeyi hedefliyor. 2022 Infiniti QX60'ın yenilenen stili, markanın mevcut tasarım dilinden yavaş yavaş vazgeçildiğini haber veriyor.

Vazgeçilmeyen tek şey ise lüks oluyor. Hem dışarıda hem de içeride oldukça lüks tasarım öğeleri ile kullanıcıları memnun etmeyi başaran Infiniti, önceki nesil QX60'a göre önemli ölçüde gelişme gösteriyor.

Devasa kaputunun altında yatan ve 2022 Nissan Pathfinder'da da kullanılan motoru paylaşan Yeni QX60, 295 beygir güç üretiyor. Yalnızca otomatik vites seçeneği ile gelen Yeni QX60'ın motor ve şanzıman özelliklerine dair tüm detayları yazımızın devamında öğreneceğiz.

Orta boy SUV sınıfı içinde Mercedes-Benz GLE, BMW X5 ve Lincoln Aviator ile rekabet eden Yeni QX60, yenilenen dış tasarımı ile rakiplerine göre avantajını ortaya koyuyor.

2022 yılında yapılan makyaj ile birlikte, ön ve arka tamponlar tamamen yenileniyor. Arka tarafta en çok dikkatimizi çeken detay ise sahte egzoz çıkışlarının tamamen krom kaplama ile kaplanması oluyor.

Kişisel olarak sev ya da terk et bir tasarıma sahip olan bu arka tampon, Yeni QX60'ı Amerikan pazarına armağan edildiğinin kanıtı oluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Infiniti QX60'ın kaputunun altında 295 beygir güç üreten bir V-6 motor yer alıyor. Makyaj öncesine göre aynı motorun kullanıldığı Yeni QX60'da şanzıman tarafında ise önceki nesilde kullanılan sürekli değişken otomatik CVT vitesten vazgeçip geleneksel çift kavrama dokuz ileri vitese terfi oluyor.

Standart olarak önden çekiş ile gelen Yeni QX60, isteğe bağlı şekilde dört tekerden çekiş sistemi ile satın alınabilecek.

Sürüş performansı tarafında öncelikle Yeni QX60'ın gerçekten büyük bir SUV olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Yerden yüksek yapısı nedeniyle özellikle sert virajlarda temkinli olmakta fayda var.

Ayrıca, güç aktarma organları ve şasisini paylaştığı Nissan Pathfinder ile hemen hemen aynı sürüş özelliklerini paylaşan Yeni Infiniti QX60'da öncelik konforlu ve lüks bir sürüş oluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni QX60'ın iç mekanı gerçekten lüks ve premium gözükmeyi başarıyor. Üç sıralı oturma düzeni ile 7 kişinin aynı anda seyahat etmesine olanak sağlayan Yeni Infiniti QX60, tüm yolcuların sağlıklı ve konforlu olmasını hedefliyor.

Ön tarafta bulunan sürücü ve yolcu koltuğunun tamamen elektrikli şekilde 8 farklı yönde hareket edebilmesi konfor seviyesini artırıyor. Aynı zamanda arka koltuklar için de ısıtma soğutma ve masaj fonksiyonları opsiyonel olarak satın alınabilecek.

Çift bölgeli otomatik klima kontrolü standart olarak sunulan ekipmanlar arasında yer alırken hava temizleme özelliğini de içeren üç bölgeli klima sistemi opsiyonel olarak listeye ekleniyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Infiniti, son güncelleme ile Android Auto ve Apple CarPlay kablosuz bağlantı ekipmanlarını kullanabildiğiniz 12.3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranını konsolun ortasında konumlandırıyor.

İsteğe bağlı şekilde ikinci bir dokunmatik ekranın satın alınabileceği Yeni QX60'ın iç mekanında, direksiyon arkasında yer alan 10.8 inç büyüklüğündeki dijital gösterge ekranı da opsiyonel olarak satın alınıyor.

Tüm Infitini QX60'larda standart olarak bulunan özellikler arasında yerleşik olarak gelen Wi-Fi bağlantı noktası bulunurken, kaliteli müzik dinlemek kırmızı çizgileri olan müşteriler için 17 hoparlörlü BOSE Premium ses sistemini ekleyebilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Infiniti QX60 2022'de sizin ve sevdiklerinizin hayatını korumayı hedefleyen bir dizi güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri bulunuyor. Bu özellikler arasında, navigasyon üzerinden çalışan ve sert virajlarda Yeni QX60'ın hız kesmesini sağlayan yarı otonom sürüş hizmeti yer alıyor.

Yeni Infiniti QX60'da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Otomatik acil frenleme ile önden çarpışma uyarısı
  • Şeritte kalma yardımı ile  şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif cruise control

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

2022 Infiniti QX55 SUV

2021 Infiniti QX50

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us