Hyundai Santa Fe Yeni Yüzüyle Türkiye'de

Hyundai Santa Fe Yeni Yüzüyle Türkiye'de

Hyundai SUV atağına devam ediyor, C SUV modeli Tucson, B Crossover modelleri Kona ve yeni tanıttığı Bayon sonrasında, makyajlanan Santa Fe'yi de ekibe dahil eden marka modelleriyle oldukça iddialı.

Santa Fe'nin Dış Tasarım Detayları

Hyundai Santa Fe, markanın D SUV modeli, rakipleri Skoda Kodiaq ve Nissan X-Trail gibi modeller. Son dönemde neredeyse bütününün elden geçtiği rakiplerine karşı Santa Fe'nin eli kesinlikle boş değil.

Ön yüzde yerini alan devasa ızgara otomobilin SUV algısını destekliyor ve daha heybetli görünmesini sağlıyor, donanım seviyesine göre değişiklik gösteren bu ızgara "T formlu" farlar ile gayet başarılı bir biçimde tamamlanıyor.

Yan profilde yaratılan geniş cam yüzeyleri, dikkat çeken yükseklik ve genel tasarım, standart bir D SUV modelinden ne bekleniyorsa karşılıyor. Arkaya geçtiğimizde ise trendler arasına giren boydan boya uzanan arka aydınlatma grubu dikkat çekici bir detay olarak yerini alıyor. 

Santa Fe'nin İç Tasarım Detayları

Hyundai Santa Fe iç mekanda oldukça premium bir algı yaratıyor. Ortayı tamamen kaplayan, vites dahil olmak üzere bütün tuşları toplayan konsol uçak kokpitini andırıyor. İç tasarım için eski kalan direksiyon, arkasında bulunan gösterge panelinin kalitesi sayesinde kabul edilebilir bir hale geliyor.

Bahsettiğimiz gösterge paneli 12.3 inç boyutuyla epey göz doyurucu. Andorid Auto ve Apple CarPlay'e ev sahipliği yapan multimedya tarafında, 10.25 inç olarak kullanılan kontrol paneli boyutsal olarak göstergeler kadar tatminkar değil. Bunlar haricinde kablosuz şarj desteği bulunduran otomobil teknolojik anlamda sınıfının ihtiyaçlarını karşılıyor.

Otomobilin koltuklarında ve ön panelinde kullanılan derinin rengi ile desenine de ayrıca dikkat çekmek istedim. Fakat burada şahsi bir eleştirim olacak ki: bu muhteşem renge o karbon orta panel ne hacet...

Santa Fe'nin Teknik Detayları

Hyundai Santa Fe ülkemize sadece 1.6 litre benzinli motor ile gelecek, yurtdışında satılacak olan 2.2 litre hacimli dizel motor, vergi sistemimize anarşistlik yaptığından ülkemizde bulunamıyor. Aynı zamanda donanım seviyesinde de tercih unsuru oluşturulmuyor ve model sadece tek donanım ile geliyor.

Santa Fe ülkemizde hibrit destekli 1.6 litre hacminde T-GDi ünite ile bulunacak, Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) sisteminin ilk temsilcisi olan bu model daha az yakıt tüketimi dolayısıyla daha az çevre kirliliği hedefleyecek. Bu ünite modele hibrit desteği dahilinde 230 beygir güç ve 350 Nm tork sunacak, şanzıman tarafında ise 7 kademeli otomatik vites oranlama görevini üstelenecek. Dört çeker sistemi ile gelecek olan model, bu motor-şanzıman ikilisi ile 0-100 hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlıyor ve 100 km'de ortalama 6.9 litre (WLTP) tüketiyor.

Yeni Hyundai Santa Fe Fiyatları

Yeni Hyundai Santa Fe tek motor ve tek donanım ile geldiğinden sizlere bir fiyat listesi sunamıyoruz. Model 4WD olarak, 1.6 hibrit motoru ve Progressive donanımıyla 889.000 TL'lik başlangıç fiyatına sahip.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us