Yeni Dodge Charger

Yeni Dodge Charger

2021 Dodge Charger, tıpkı eski günlerdeki gibi V-8 motorundan gelen homurtuların eşlik ettiği en çekici sedan otomobil nasıl olunur? Bunu tekrar bize yaşatıyor. 2021 yılında makyajlanan Yeni Charger'a gelin yakından bakalım.

2021'de Yenilikler Neler?

Yeni Dodge Charger, sahip olduğu genetik izleri 2021 yılında dahi korumayı sürdürüyor. Homurtulu motor sesi, dört tekerden çekiş sistemi gibi daha birçok üstün özelliği sonucunda başlı başına özel bir otomobil haline gelen Charger'a bir de Hell Cat eklentisi gelince bambaşka bir boyuta taşınıyor.

Gerek iç mekanda gerekse dış mekanda kullanılan nispeten ucuz trim malzemeleri kimilerinin hoşuna gitmeyecek olsa da Yeni Charger'ın temel odağının malzeme kalitesinden daha çok sürüş zevki ve hissiyatlar olduğu kesin.

Bununla birlikte hislerinize dokunacak motor seçeneklerinde standart bir V-6'nın yanı sıra sürekli sizi dürtecek bir de V-8 motoru yer alıyor.

2021 yılında gelen yenilikler arasında GT AWD modelinde bulunan 20 inç jantların artık SXT AWD modelinde de alınabilecek olması bulunuyor. 20 inç jantların yanı sıra 'Driver Convenience Group' güvenlik paketi ile kör nokta monitörü, arka çapraz trafik uyarısı, ısıtmalı dış aynalar standart olarak geliyor.

Performans paketi olan 'Performans Handling Group' ile de dört mevsim lastiklere sahip 20 inç jantlar, Brembo fren seti ve spor ayarlı süspansiyonlar geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Dodge Charger, NASCAR'dan miras olarak aldığı V-8 motorunun gücü ve homurtusunu korumayı sürdürüyor. Bununla birlikte standart olarak gelen motor seçeneğinde ise yine gücüyle sizi oldukça tatmin edecek bir V-8 motor bulunuyor.

Her iki motor seçeneği de yalnızca sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetilebiliyor. Gönül isterdi ki otomatik vitesin yanına bir de manuel bir şanzıman olsun fakat şu an Dodge'nin kadrajında böyle bir güncelleme bulunmuyor.

Standart olarak sahip olduğu 370 beygir ile oldukça memnun edici sonuçlar veren Yeni Dodge Charger, bir üst seviyede yer alan 485 beygirlik motor ile 0'dan 100'e 3.8 saniyede çıkmayı başarıyor.

2021 yılından itibaren standart olarak gelen 20 inçlik jantlar, düz ve pürüzsüz yollarda oldukça güzel bir performans verirken, bozuk ve engebeli yollarda canınızı sıkabilir.

Bununla birlikte, elektrik destekli direksiyon simidi sayesinde Yeni Dodge Charger, sert virajlarda kas gücünüzün sınırlarını zorlamadan rahat bir şekilde yol almanızı sağlıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Charger'ın iç mekanı ilk bakışta göze oldukça hoş gözüküyor. Neredeyse el ile dokunduğunuz alanların tamamında sert kauçuk malzeme kullanılması lüks öğeler arayan müşterilerin hoşuna gitmeyecek olsa da performans ve hafiflik tarafında artı puan kazandırıyor.

Oldukça sade ve işlevsel özelliklerle donatılan iç mekandaki küçük eşya gözleri ve saklama alanı ise dört kişinin rahat bir şekilde seyahat etmesine olanak sağlayacak seviyede.

Yeni Dodge Chager'ın iç mekanında yapılacak tek eleştiri ise tasarımıyla oldukça yaşlı hissettiren vites seçicisi için oluyor. Böylesine performans odaklı bir otomobilde daha hoş ve yerinde gözükebilecek bir vites kolu kullanılabilirdi.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Dodge Charger modelleri mükemmel bir hassasiyete sahip UConnect bilgi eğlence sistemi ile donatılmış halde geliyor. Bu sistemin pürüzsüz çalışmasını sağlayan 7.0 veya 8.4 inç büyüklüğündeki ekranın renkleri ve teması oldukça güzel.

Bu ekran üzerinden kablosuz olarak telefon bağlantısı yapma imkanı sunan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı entegrasyonlarının bulunması Yeni Charger'ın hanesine artı puan olarak yazılıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Dodge Charger bağımsız uluslararası test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden beş yıldız olarak güvenlik konusundaki iddiasını kanıtlamış oldu. Güvenli olduğu kadar sahip olduğu üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri ile size ve sevdiklerinize keyifli bir yolculuk yaşatan Dodge Charger'ın hanesine bir artı puan da güvenlik özellikleri için veriyorum.

Yeni Dodge Charger 2021'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • İleri çarpışma uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat

Yaşayan Efsane Yeni Dodge Challenger

Dodge Challenger | 4 Milyon Dolarlık Garaj

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us