Sat, Sep 21, 2024

Yeni GMC Sierra HD

Devasa boyutu ile trafikte yanından geçtiğinizde ya da kırmızı ışıkta yan yana beklemek zorunda kaldığınızda dönüp bir daha baktığınız, efsane GMC markasının efsane modeli Sierra, 2021 yılı için bir takım güncellemeler alıyor.

2021’de Yenilikler Neler?

Sadece ağır yük taşımaktan ziyade, trafikte tarz sahibi otomobillere sahip olmak isteyenlerin de tercih ettiği devasa pickuplar birçoğumuzun hayallerinin bir köşesinde her daim yatar. 2021 yılında güncellemeye giden GMC Sierra HD, o hayalleri süslemek için elinden geleni yapıyor.

Devasa boyutlarıyla GMC Sierra HD, en sıkı rakibi olan Ford Super Duty ile kıyaslandığında iç mekanda belirgin bir lüks sunmasa da, oldukça başarılı motoru ve üstün sürüş kabiliyeti ile kendi farkını ortaya koyuyor.

Sahip olduğu Duramax motoru sayesinde 1240 Nm torka sahip olan Sierra HD, bu tork gücü ile inanamayacaksınız ama 16 ton yük çekebiliyor. Ayrıca en sıkı rakiplerinden biri olan Ford ve RAM ile kıyaslandığında, hızlı tepki veren bir direksiyon, etkileyici manevra kabiliyeti ve bağımsız ön süspansiyonlar, GMC Sierra’nın hanesine artı olarak yazılıyor.

GMC Sierra’ya 2021 yılında gelen yeni özelliklerin arasında, onu sadece caddede dikkat çeken bir pickuptan ayıran bir dizi ağır yük yardımcı özellikleri geliyor. Bu özelliklerin arasında, bir adet treyler bağlantı ekipmanı ve römork uzunluğu göstergesi yer alıyor.

Ayrıca, arka kasa için sürgülü bagaj kapağı, yeni renk seçenekleri, devasa boyutta bir araç ile şehir içinde daha güvenli şekilde seyahat etmenizi sağlayan 360 derece kamera sistemi, yeniden tasarlanmış 20 inç jantlar ve GMC Sierra’ya inip binmenizi kolaylaştıran basamaklar, 2021 yılında sizi bekliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 GMC Sierra HD’nin devasa kaputunun altında standart olarak gelen ve en az onun kadar büyük bir 6.6 Litrelik bir V-8 geliyor. Bu motordan, 401 beygir güç ve 631 Nm tork elde ediyorsunuz. Yalnızca altı ileri otomatik şanzıman ile yönetilebilen bu motoru, sadece arkadan itiş ya da dört tekerden çekiş sistemine sahip olarak satın alabiliyorsunuz.

Bir üst seviyede yer alan ve opsiyonlar listesinde bulunan bir diğer motor seçeneği ise yine 6.6 Litre hacmindeki V-8 Duramax motor oluyor. Bu motordan 445 beygir güç üretebilirken, gaza bastığınız anda boyun sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyebilme gücüne sahip, tam tamına 1240 Nm tork kullanımınıza sunuluyor. Bu güçlü motoru da yalnızca 10 ileri Allison otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz.

10 vitesli GMC Sierra, ultra ağır yükleriniz için oldukça işlevsel olsa da, günlük kullanım bir pickup için ihtiyaç fazlası olabilir. Bununla birlikte böylesine büyük boyutlara sahip bir otomobilde, olağanüstü çevik ve atik bir direksiyonun bulunması, onu kullanırken hem size zevk verecek hem de kara kara düşünmekten alıkoyacak.

Aşırı şekilde rafine edilmiş motor ve şanzıman uyumu oldukça iyi çalışıyor. Bunu ister bozuk yollarla dolu bir arazide olun, ister şehirlerarası bir otobanda, gaz ile sizin aranızdaki iyi ilişkiden anlayabiliyorsunuz.

Çekme ve Taşıma Kapasitesi

En güçlü GMC Sierra modeli olan 3500HD, sahip olduğu kasa ile 3,5 tona kadar yük taşıyabiliyor. Ayrıca treyler bağlantı ekipmanları sayesinde de 16 tona kadar yük çekme kapasitesi ile gücünü ve sağlamlığını kanıtlıyor.

Standart olarak sunulan 2500HD modeli ise 4 tona kadar taşıma ve 8,5 ton çekme kapasitesi sunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 GMC Sierra HD’nin iç mekanı, oldukça güzel ve kullanıcı dostu olarak dizayn edilmiş devasa bir kontrol paneline sahiptir. Standart donanımda çok fazla teknolojik özellik sunulmasa da, opsiyonlar listesinden bulunan, head-up display, ısıtmalı soğutmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve kablosuz şarj standı gibi üstün teknolojik özelliklere sahip olabilirsiniz.

Ne yazık ki, GMC Sierra HD’nin iç mekan kalitesi, en sıkı rakipleriyle karşılaştırıldığında bir miktar vasat kalıyor. Fakat, GMC Sierra müşterilerini kullanıcı dostu pratik çözümler sunan bu kabin tasarımı ile memnun etmeyi başaracak gibi gözüküyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda, tıpkı kendisinden beklendiği gibi oldukça cömert davranan GMC Sierra HD’de ayrıca, 240 V priz, LED aydınlatmalı torpido gözleri sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm GMC Sierra HD modelleri, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı ekipmanlarını kullanabileceğiniz, 8 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranına sahiptir. Ayrıca bence bir otomobilde olması mutlaka gereken 240 V priz soketi de Sierra’da bulunuyor.

Bununla birlikte, kablosuz şarj standı ve Wi-Fi ortak bağlantı noktası gibi üstün teknolojiler opsiyonlar listesinde bulunuyor. Tüm bu sistemleri, kullanımı oldukça kolay ve pratik olan kontrol ünitesi üzerinden yönetebiliyorsunuz.

Ayrıca, GMC Sierra HD, treyler bağlantılarını uzakta kontrol etmenizi sağlayan bir de mobil uygulama hizmeti sunuyor. Böylece araçtan hiç inmeden ya da aracın yanında olmadığınız anlarda bile treyler kontrolünüzü yapabiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özelikleri

2021 GMC Sierra HD, henüz hiçbir bağımsız ya da uluslarası test kuruluşu tarafından herhangi bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Sierra’da bulunan güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri arasında, 360 derece kamera sistemi, aktif şerit takip sistemi gibi özellikler sunuluyor.

Tüm GMC Sierra HD modellerinde standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni mevcuttur
  • Mevcut kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı
  • Mevcut şeritten ayrılma uyarısı

Comments powered by CComment

Author’s Posts

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

fab fa-youtube

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week