Yeni Nesil Nissan Qashqai Tanıtıldı!

Japon üretici Nissan, SUV furyasında başı çekenlerden olurken şimdi de 3 milyondan fazla satan C-SUV'si Qashqai'nin 3.neslini pazara sürmeye hazırlanıyor. Yenilenen 3008, C5 Aircross, Tiguan ve birçok dişli rakibi olan Qashqai piyasaya tutunmaya çalışacak.

Japon kültürünü tasarımına entegre eden Nissan, tanıttığı Yeni Juke'dan sonra çekik gözlü tasarım dilini Qashqai'de de kullanıyor. Nissan'ın elektrikli konsept aracı Ariya'dan esintileri üzerinde taşırken aynı zamanda Nissan'ın yeni tasarım dilini konuşturduğu ilk araçlardan biri oldu. Çekik gözlü ve çift parçalı farlarını birleştiren genişçe bir ızgara ve ortasında konumlandırılmış kabartısız düz Nissan logosuyla ön tarafta oldukça kasvetli bir görüntüye sahip.

Qashqai'nin kabarık, kaslı kaput ve çamurluk tasarımı yeni neslinde de mevcut. Ön tampon altından başlayan ve tekerlekleri çevreleyerek arka tampona kadar uzanan siyah plastik korumalar ile SUV kimliğini koruyor. Karartılmış arka camlar, opsiyon olarak alınabilen siyah tavan ve yan ayna kapaklarıyla beraber profil tasarımı tamamlanıyor. Opsiyon olarak 20 inçe kadar çıkabilen jantlarla profil görüntüsü dolgunlaştırılabiliyor.

Arka tarafta ise eski nesile göre biraz daha uzatılıp inceltilen LED stop grubu ön tarafta kullanılan çekik gözlü tasarımı tamamlıyor. Neredeyse her markanın yaptığı tasarım detayı olan "ortaya konumlandırılmış model ismi" de yeni nesil Qashqai'de yer alıyor. Sahte egzoz çıkışları yerine egzoz çıkışı yer almayan bir difüzör mevcut ve egzoz çıkışının olmaması tasarım eksikliği olarak göze batmıyor. Spoiler ve balık anten ise arka tarafta görüntüyü güzelleştiren ögelerden.

Birçok model gibi boyutlarında artışa giden Qashqai; 35 mm daha uzun boya sahip olurken aks mesafesi ise 20 mm artıyor, bunların yanında 32 mm daha geniş ve 10 mm daha yüksek. Artan bu boyutlar iç mekanı ferahlatırken bagaj hacminde ise 50 litrelik bir artışa neden oluyor.

Değişim Rüzgarı İç Mekanda da Devam Ediyor!

Eski nesline nazaran daha geniş ve ferah bir iç mekana kavuşan Qashqai, gelişen teknoloji furyasına ayak uyduruyor ve teknolojik yeniliklere gidiyor. Eski nesline benzer sportif, altı kesik ve ufak göbekli bir direksiyona sahip. Direksiyona bağlı kulakçıklar da eklenirken bunların arkasında ise artık Qashqai'de de dijital gösterge paneline geçiş yapılıyor.

Ön panele gömülü olmak yerine ön göğsün üstüne konumlandırılan multimedya ekranı, tam dokunmatik olmak yerine geleneklere saygılı kalarak fiziksel tuşlarını da yanında barındırıyor. Koltuklar ise önceki nesile göre daha sportif ve sarmalayan bir şekilde geliyor. Güvenlik donanımı olarak gelen yeniliklerden birisi ise ön koltuklar arasına konulan hava yastığı.

İç mekan konusunda opsiyon listesi ise bir hayli kabarık. Bunların başını çeken 10.8" büyüklüğünde head-up display ve elektrikli masajlı, ısıtmalı, hafızalı koltuklar oluyor.

Sürücü destek sistemlerinde ise ProPilot adında yardımcı sistem sayesinde yarı otonom sürüş desteği sunabiliyor.

Qashqai'de Dizel Motora Elveda!

Nissan, Qashqai'nin önceki neslinde Renault ile ortak kullandığı dizel motoru iyi satış rakamları yakalasa bile değişen egzoz emisyon kuralları ve Avrupa otomobil normları nedeniyle dizel motora kalıcı olarak veda ediyor. Avrupa'da satışa sunulacak benzinli motorlar ise elektrik destekli geliyor.

1.3 litrelik turbo benzinli ünite hafif hibrit desteğiyle beraber 140 ile 158 beygir güç ve 270 Nm tork üretebilecek. Nissan'ın kendine güvendiği yeni e-Power 1.5 litrelik benzinli motoru sadece pilleri beslerken, diğer elektrik motoru ise 190 beygir güç ve 330 Nm tork üretecek.

CVT otomatik ve manuel şanzıman seçeneğiyle alınabilen yeni Qashqai aynı zamanda dört tekerlekten çekiş seçeneğiyle de beraber geliyor.

Önden çeker versiyonlarında ise 19" jantlara kadar arkalarda torsiyon kullanan Nissan, dört tekerlekten çekiş ve 20" jantlı tüm modellerinde 4 bağımsız süspansiyon sistemi kullanacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Maxima

Yeni Nissan Maxima

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us