Yaşayan Efsane Yeni Dodge Challenger

Geçmişten geliyormuş gibi hissettiren tasarımı, olağanüstü iç gıdıklayıcı egzoz sesi ve kendine has tarzı ile yaşayan Amerikan efsanelerinden Dodge Challenger, 2021 yılında da çok güçlü, çok ateşli!

2021’de Yenilikler Neler?

Otomobil camiası içinde Dodge Challenger ismi geçtiğinde, hep en yakın rakipleri arasında Chevrolet Camaro ve Ford Mustang anılırdı. Fakat, gerçekte ise Challenger tamamen farklı bir kişiliğe sahip. Hatta her üç V-8 motorlu Amerikan otomobilinin de kendine has sürüş tarzları var.

Efsaneleşmiş tasarımı ve 807 beygir gücündeki SRT Hellcat modeli ile otomobil severlerin gönlünde ayrı bir yere sahip olan Dodge Challenger’ı beğenmeyen insan sayısı gerçekten çok az.

Dodge Challenger 2021 yılında bir takım ufak güncellemeler ile otomobili geleceğe adapte ediyor. Bu güncellemenin başında, elektrikli ayarlanabilir direksiyon simidi, sürücü koltuğu ve yan aynalar ile hafızalı radyo seçeneği bulunuyor. Ayrıca, dört tekerden çekiş sistemine sahip Challenger SXT’te 20 inç boyutunda, yeniden tasarlanmış jantlar sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Dodge Challenger’in kaputunun altında standart olarak gelen 305 beygirlik V-6, heyecan arayan kullanıcıları asla tatmin etmeyecek. Bu mütevazi motor seçeceğini sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz. Ancak fiziksel olarak ciddi bir ağırlığa sahip olan Dodge Challenger’ı, rakiplerine göre hızlandırma konusunda oldukça yoksun bir motor olduğunu söylemeliyim.

Dodge Challenger’daki bir diğer motor seçeneği olan Hemi V-8 motoru sizi tatmin edebilir. 5.7 Litre hacmindeki bu V-8 motordan 375 beygir güç elde edebiliyorsunuz ve o hışırtılı egzoz sesi ile ayağınızın altındaki gücü hissediyorsunuz.

Fakat, bir Dodge Challenger’ı sahip olabileceği en iyi ve en güçlü motor seçeneğinde satın almak isterseniz, tam da bir Amerika’na yakışan şekilde 6.4 Litre hacmindeki V-8’i tercih edebilirsiniz. Bu devasa motordan 485 beygir güç ve 660 Nm tork ile gücü içinizde hissedeceksiniz.

Her ne kadar böylesine güçlü ve egzotik motorlarda manuel şanzıman seçeceğinin olması daha etkileyici olsa da, Dodge Challenger’in sahip olduğu ZF otomatik şanzımanı da oldukça iyi çalışıyor. Aynı atiklik ve çeviklik ise direksiyon hassasiyeti konusunda ne yazık ki Challenger’da bulunmuyor.

2015 yılından bu yana Dodge Challenger kendisini konfor ve rahatlık anlamında oldukça geliştirdi. Fakat, çok sıkı rakipleri, Ford Mustang ve Chevrolet Camaro ile kıyaslandığında, özellikle düşük hızlardaki direksiyon tepkisi oldukça uyumuş şekilde olduğu görülüyor. Elbette bu durum bir dezavantaj mı yoksa, böylesine güçlü otomobillerde can ve mal güvenliğini sağlamanın kilit rolü mü? Buna Dodge Challenger kullanıcıları karar verecek.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Dodge Challenger’in iç mekanı, 1970’lerin öncü tasarımından ilhamını alıyor. Elbette o dönemin otomobilleri ile kıyaslandığında bir miktar değişim ve daha geniş bir iç mekan sunuluyor. Ne yazık ki elle dokunduğumuz alanlardaki kaplamaların yumuşak vinil malzemeler yerine ucuz hissettiren sert plastikler ile kaplanmış olması içerideki algıyı düşürüyor.

Dodge Challenger’ın ön sürüsü ve yolcu koltuğu, olması gerektiği standartlarda rahattır. Fakat üst donanımlarda yer alan bel ve baldır destekli koltuklar satın alınsa bile, Mustang ve Camaro’nun koltukları kadar saramıyor.

Tabii ki küçük eşya gözleri ve bagaj hacmi konusunda da Dodge Challenger en sıkı rakiplerine karşı iddiasını ortaya koyuyor. Ayrıca arka koltukları yatırarak bu avantajı altı katına çıkarmak da mümkün.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Dodge Challenger modelleri, kullanımı oldukça kolay ve iyi çalışan UConnect bilgi eğlence sistemi ile geliyor. Sahip olunan bu multimedya sistemi sayesinde, telefonunuzu kablosuz olarak otomobilinizle entegre etmenizi sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri de standart olarak sunuluyor.

Bunlara ek olarak, hangi otomobile sahip olursanız olun. Güzel ve kaliteli müzik dinlemenin bir ayrıcalık olduğunu düşünen kullanıcılar için Harman/Kardon ses sistemi opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Dodge Challenger, uluslarası test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden dört yıldız almayı başarmıştır. Fakat üstün güvenlik ödülüne sahip olamamıştır. Dodge Challenger’in sahip olduğu retro tasarım nedeniyle, güvenlik konusunda da ortalama bir seviyede olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca Dodge Challenger’da sonradan satın alabileceğiniz sürücü yardımcı özellikleri olduğu gibi temelde gelen güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
  • Uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Otomatik uzun farlar

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Dodge Charger

Yeni Dodge Charger

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat

Yeni Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge Challenger | 4 Milyon Dolarlık Garaj

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us