TOGG -40 Derecede Test Ediliyor

TOGG -40 Derecede Test Ediliyor

Bir otomobil seri üretime girene ve satış aşamasına gelene kadar, binlerce kilometrelik testlere tabii tutuluyor. Bu testlerde otomobillerin genel dayanımını ve uzun vadede karşılaşılacak sorunları görmek isteyen üreticiler, iş elektrikli tarafa geçtiğinde çok daha titiz olmak zorunda. Gelin bu durumun nedenlerine ve TOGG'un testler esnasında çekilen görüntülerini birlikte inceleyelim.

Bunun durumun sebebi otomobillerde bulunan batarya sistemlerinin çok hassas sistemeler olması, her türlü çevre koşulundan etkilenecek olması ve otomobillerin farklı bölgelerde aktif kullanımlarda farklı sonuçlar verecek olması olarak açıklanabilir. Basit bir örnekle cep telefonlarımızın bataryaları bile belirli sıcaklıklar üzerinde çalışmayı reddediyor ve uyarı vererek ortam sıcaklığı normale düşene kadar hizmet vermiyor. Otomobiller durmasa bile (burada bazı istisnai durumlar söz konusu, sıcak havalarda çok performanslı kullanımlarda bataryaların ısınması sonucu bazı modeller gücünü kısabiliyor), testte olduğu gibi ekstra koşullarda ciddi menzil ve performans kayıpları yaşıyor. Bu sebeple elektrikli otomobillerin performansları farklı ülkelerin farklı bölgelerinde değişik sonuçlar verebiliyor. Elektrikli motorlarının ve bataryaların sağlıklım çalışması için ise optimum yol ve hava şartlarının sağlanması gerekiyor.

Bu durumu 2000li yıllardan itibaren üretimleri son bulan karbüratörlü içten yanmalı motorlara benzetebiliriz. Karbüratörlü sistemler de bir yerde ayarı yapıldıktan sonra sürekli o koşullara göre çalışmak istediğinden, farklı rakımlara ve hava koşullarına göre performans değişimleri gösterebiliyor. Otomobil normal bir otoyolda giderken, rakımı yüksek bir dağ yoluna çıktığında daha çok yakıt tüketebiliyor ve daha az performans sunabiliyor.

Toparlamak gerekirse bütün otomobil üreticileri, ürettiği prototip modellerin nihai sonuçlarını almaya yaklaştığında bu tip değişkenler sonucu alınan tepkileri test etmek için benzer testler yapıyor ve bu testlerin çoğu aynı test merkezlerinde yapılıyor.

-40 derece soğuk hava testlerine başlanan TOGG, yayınlanan fotoğraflarda kamuflajlı bir şekilde görülüyor. Tanıtımından bu yana geçen süre içinde eskiyen tasarımı dolayısıyla TOGG'un iç ve dış tasarım detayları farklılık gösterecektir. Gördüğümüz modellerin prototip olduğunu ve birebir aynı sonucun çıkmasını ümit etmediğimizi de belirtmekte fayda var.

"Karlı fotoğraf paylaşmayan sadece ben kaldım" göndermesiyle İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışına da göndermede bulunan TOGG ekibinin yeni zorlu görevi +40 derece sıcaklık olacak. Test sonuçlarını çok merak ediyoruz...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us