MG Tekrar Türkiye Yollarına Çıkıyor

MG Tekrar Türkiye Yollarına Çıkıyor

MG, Cecil Kimber'ın kurduğu, 1924 yılından 2005 yılına kadar spor otomobiller üreten bir İngiliz markası. Marka roadster ve yüksek motor hacmine sahip sedan modeller üretiyordu.

2005 yılının Temmuz ayı ile üretim tesisleri ve isim hakları Çinli Nanjing Otomobil Grubu'na satılan marka hem İngiltere hem de Çin'de üretimlerini sürdürdü. 2007 yılından itibaren marka yine Çinli SAÍC grubu ile yoluna devam etti...

MG Türkiye Operasyonu

MG yıllar öncesinde Türkiye pazarında kısıtlı modeller ile varlığını sürdürdü. Satış bakımından da çok iyi dönüşler alamayan marka, satın alımlar ile Türkiye pazarından çekildi. 2020 yılı itibari ile Doğan Holding'in kuruluşlarından olan Doğan Trend Otomotiv distribütörlüğünde tekrardan Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, murahhas azası ve CEO’su Kağan Dağtekin, “Ocak ayında online satış platformumuz aracılığıyla elektrikli ZS EV’yi ön satışa sunmayı hedefliyoruz. Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, sunduğu özellikler ve satış fiyatıyla çok ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. Bu sene MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var” sözleri ile müjdeyi verdi.

Ocak ayında online satış platformumuz aracılığıyla elektrikli ZS EV’yi ön satışa sunmayı hedefliyoruz. Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, sunduğu özellikler ve satış fiyatıyla çok ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. Bu sene MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var” cümlelerini ekledi.

MG ZS EV

MG ZS EV tamamen elektrikli bir SUV model. Tasarımsal olarak değerlendirmek gerekirse:

Ön yüzde bulunan krom çerçeveli panjur oldukça sade, aynı zamanda bu panjur logonun bulunduğu yerden açılarak aracı şarj etmenizi sağlıyor. Panjurun çıkıntısı farlarla birleşerek basit tasarıma sahip aydınlatma grubu ile bir bütünlük sağlıyor.

Yan yüzde tasarımsal olarak bahsedilecek fazla bir şey olmamasının yanında arka yüzde de ön yüzde bulunan sadelik devam ediyor. Tasarımda eleştirebileceğim unsurlardan biri tavandaki çağ dışı kalan anten. Özellikle elektrikli bir otomobilde çağa uyum sağlamaya çalışılırken geçmişten gelen bu detay bir miktar göze batıyor.

İçeriye döndüğümüzde alışık olduğumuz elektrikli araçlara benzer bir manzarayla karşılaşmıyoruz. Analog gösterge panelinin ortasındaki küçük ekran bize bilgileri aktarıyor. Ortada 8 inç boyuta sahip multimedya ekranı hayatınızı kolaylaştırmayı hedefliyor. Biraz aşağı indiğimizde bizi analog klima kontrolleri karşılıyor, kol dayamanın ilerisinde ise vitesi kontrol edebildiğiniz joystick premium bir algı yaratıyor.

Performans ve Teknik Veriler

ZS EV tahmin edileceği gibi çok performanslı bir otomobil değil. Aracın 145 beygir gücündeki motoru 0'dan 100'e 8.5 saniyede ulaşmasını sağlıyor. ZS EV'nin menzili 231 kilometre, bataryalarınız tamamen bittiğinde şehir akımından 7 saat, hızlı şarjdan  40 dakikada (%80)dolum sağlanabiliyor.

Özellikle menzil konusunda Hyundai Kona gibi rakiplerine karşı epey geride olduğunu kabul etmekte ve göz önüne almakta fayda var. Hyundai Kona Electric ortalama 400 kilometrelik bir menzil sunuyor.

Ayrıca verilerden bahsetmişken ZS EV Euro NCAP'den 5 yıldız alarak ayrılmış.

Genel Bakış

ZS EV gayet basit ve geleneklere uyan tasarımı ile genel kullanıcının beğeneceği hatlar barındıran elektrikli bir SUV modeli. Günlük olarak kısa mesafelerde seyahat yapanlar için teknik açıdan uygun bir seçenek. Fakat şehir dışına çıkıldığında özellikle menzil konusu dolayısı ile pek rahat bir seyahat yapılabileceğini söylemek pek mümkün değil.

Aracın fiyatı Şubat ayında açıklanacak, distribütörün beklediği ortalama satış ise 1000 adet civarında. Fiyat belirli olmadığından şu an beklentileri ne kadar karşılayacağı hakkında bir yorum yapmak epey zor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us