Yeni 2021 Mercedes EQA

Mercedes-Benz'in, tamamen elektrikli otomobiller konusunda ciddi olduğunun ilk meyvesi olan Mercedes EQC'den sonra markanın küçük SUV sınıfında yer alan GLA modeli de tamamen elektrikli olan yeni üyesi EQA'ya sonunda kavuştu!

2021'de Yenilikler Neler?

Mercedes-Benz'in 2030 yılına kadar 130 adet elektrikli otomobil tanıtma planının bir parçası olarak, Mercedes EQA, birkaç yıl önce tanıtılıp, hemen ardından kullanıcılar ile buluşan EQC'den ve yakın zamanda kamuflajlı şekilde lansmanı yapılan Mercedes EQS'den hemen sonra canlı kanlı şekilde tüm dünyaya sunuldu.

Mercedes-Benz EQA, önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek EQ çatısı altındaki modellerden yalnızca biri. Tüm bu otomobillerde, A sınıfından G sınıfına kadar içten yanmalı modellerin tamamında elektrikli dönüşüm tamamlanacak.

Kompakt bir crossover EV olarak Mercedes EQA, Mercedes-Benz'in elektrikli geleceğinin habercisi olabilir, ancak aslında oldukça oturaklı ve geleneksel görünüşü bu elektrikli dönüşümde klasik Mercedes hayranlarının işini kolaylaştıracağa benziyor.

AMG Line da dahil olmak üzere üç farklı donanım paketine sahip olacak olan Mercedes EQA250, standart olarak suni deri döşeme, elektrikli olarak hareket edebilen koltuklar ve  64 farklı renge sahip ambiyans aydınlatması ile kalitesinden ödün vermiyor.

Tüm bu özelliklerin yanında, benim de oldukça beğendiğim 18 inçlik alaşım jantlar , Nappa deri direksiyon simidi ve EQA aydınlatmalı kapı kolları gibi detay özellikler de 2021 Mercedes EQA250'de sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Pil Ömrü

2021 Yeni Mercedes EQA250'nin tabanında yer alan pillerden, 187 beygir güç ve daha önemlisi 375 Nm tork elde ediliyor. Bu değerler, 350 Nm tork ve 221 beygir güç üreten içtan yanmalı motora sahip GLA250'den biraz daha az gibi gözükse de performans anlamında herhangi bir eksikliği size yansıtmıyor.

Yine hızlanma konusunda da içten yanmalı motora sahip kardeşiyle kıyaslandığında Yeni Mercedes EQA bir adım geride kalıyor. Mercedes-Benz yetkililerinin verdiği resmi rakamlara baktığımızda iki model arasında 0'da 100'e doğru hızlanmalarda iki saniye kadar fark bulunuyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

2021 Yeni Mercedes-Benz EQA250'nin içerisinde 66.5 kWh piller bulunuyor. Bu piller ve Mercedes-Benz tarafından geliştirilen yazılımların desteği ile Yeni EQA250'nin, 486 km sürüş menzili sağladığı söyleniyor. Ancak gerçek dünya kullanımında bu menzil oranının 400 km civarlarında olacağını tahmin ediyorum.

Tahminler ile bulduğumuz 400 km civarlarındaki menzil oranı bile bir elektrikli otomobilden beklenebilecek maksimum menzil oranı olarak dikkat çekiyor. Mercedes-Benz EQA250, dört tekerden çekiş sistemini de standart olarak sunuyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

İç mekana geçtiğimizde, Yeni Mercedes EQA250 ile diğer içten yanmalı motora sahip kardeşlerinin arasında hiçbir farkın olmadığını görmek güzel bir detay oluyor. Yalnızca elektrikli otomobil olduğunu vurgulayan mavi tabanlı gösterge ve multimedya ekranı ile farkını ortaya koyan EQA250 oldukça şık ve kullanışlı gözüküyor.

Mercedes-Benz'in hemen hemen tüm modellerinde kullandığı iç mekan tasarımının bir ürünü olan EQA250'de açık renk oturma grubu dezavantaj olarak sayılabilecek tek şey olabilir. Saklama alanı ve küçük eşya gözleri konusunda da tatminkar olan EQA250, elektrikli otomobil pazarında Mercedes-Benz damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Ayrıca bu yıl tanıtılan MBUX eğlence sisteminde bulunan 7 inç büyüklüğünde multimedya ekranı standart olarak sunulurken 10,25 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı da 2021 Yeni Mercedes-Benz EQA250'de opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Mercedes-Benz EQA, henüz herhangi bir uluslararası çarpışma testlerine tabi olmadı. Ancak Mercedes-Benz'in güvenlik ve sürücü odaklı felsefesinin varlığı Yeni Mercedes EQA250'ye artı puan kazandırıyor.

Sürücü yardımcı özellikler konusunda da öncü markalardan biri olan Mercedes'te, standart olarak gelen güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin yanı sıra, opsiyonlar listesinde yer alan daha birçok ek güvenlik paketine de sahip olabiliyorsunuz.

Fiyat konusunda ise Avrupa pazarındaki 47.540 Pound'luk fiyatını göz önüne aldığımızda, ülkemizde 484 bin TL + vergiler olarak satılacağı tahmin ediliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us