Hyundai, Kona EV Modellerini Hatalı Pil Hücreleri Nedeniyle Geri Çağırıyor

Hyundai, Kona'nın tam elektrikli modeli olan EV'nin, yüksek voltajlı akü hücrelerinin hatalı üretiminden kaynaklanan olası bir kısa devre yangın riski nedeniyle tüm araçlarını dünya çapında geri çağıracak!

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, geri çağırma işleminin Eylül 2017 ile Mart 2020 tarihleri arasında üretilen 25.564 adet Kona EV 'yi kapsadığını söyledi. Geri çağırma işlemlerinin 16 Ekim'de başlayacağı ve yapılan incelemelerin ardından yazılım güncelleme ve gerekirse pil değişimi işlemi gerçekleştirileceği tüm kullanıcılara bildirildi.

İktidar Partisi milletvekili Jang Kyung-tae'nin 8 Ekim günü yaptığı açıklamaya göre, bugüne kadar Kanada ve Avusturya'da birer tane olmak üzere Kona EV'nin dahil olduğu toplam 13 yangın vakasının belgelendiğini söyledi.

Hyundai yaptığı güvenlik açıklamasında; "araçlarda kullanılan yüksek voltajlı pillerin kusurlu bir üretimde proaktif bir tepkimeye girebileceği ve rapor edilen yangınlarda katkıda bulunmuş olabileceğini," açıkladı.

Hyundai, yangınların nedenini belirlemek ve müşterilerin zararlarını karşılamak için gerekli tüm güvenlik önlemlerinin de alınacağını söyledi. Hyundai Kona EV 'lerde kullanılan piller yine bir başka Kore'li dev teknoloji şirketi LG Chem tarafından üretiliyor.

LG Chem, yangının kesin nedeni hakkında fikir sahibi olmadıklarını ve Hyundai ile üretim aşamasında ortaklaşa olarak yürütülen dayanıklılık testlerinin hiç birinde herhangi bir yangınla karşılaşılmadığını, bu nedenle yangınların hatalı pillerden kaynaklandığını söylemenin şu an için erken olduğunu söyledi. Ayrıca LG Chem, yangınların sebeplerini bulmak için Hyundai ile araştırmalara katılacağını da sözlerine ekledi.

Temmuz ayında Hyundai Motor lideri Euisun Chung ve Hyundai'nin kardeş şirketi Kia Motor ile birlikte 2025 yılında 1 milyon tam elektrikli araç satmayı hedeflediklerini ve tam elektrikli araçlar pazarında küresel çapta pazar payının yüzde 10'undan fazlasını hedeflediklerini söyledi.

Kona, Hyundai markasının Avrupa'da en çok satan modeli olurken, JATO Dynamics pazar araştırmacılarına göre bölgedeki Kona satışları, içten yanmalı, hibrit ve EV versiyonları da dahil olmak üzere ilk sekiz ayda yüzde 1,9 artarak 70,380'e yükseldi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us