Skoda Enyaq GT Daha Az Kamuflajla Karşımızda

Skoda Enyaq GT Daha Az Kamuflajla Karşımızda

Son dönemlerde otomobil sektörünün trendleri neler, herhalde herkes bunun cevabını verebilir; SUV'ler ve elektrik. Skoda bu konuda ilk adımlarını geçtiğimiz Eylül ayında attı.

Karşımıza çıkan Enyaq IV başarılı tasarımı ve elektrikli motoruyla ses getirdi. Önümüzdeki süreçte de Enyaq GT isimli yeni versiyonu ile bizlerle olacak. Şimdilik ise model hakkında gördüklerimiz çekilen casus fotoğraflar ile sınırlı.

Vizyona Veda, Trendlere Merhaba

Skoda, modeli testlerde artık yavaş yavaş gün yüzüne çıkarıyor. Aracın ön yüzündeki kamuflajlar tamamen kaldırılmış durumda. Farklı olan ana nokta arka yüzdeki tasarım ise halen saklanıyor. Skoda standart SUV modellerinden sıkılanlar ya da spor bir araba almak isteyen fakat dezavantajlarından dolayı buna yönelemeyen müşterilere yönelik bir tasarım yapmış.

Kamuflajlardan anlayabildiğim kadarıyla arka aydınlatma grubunda Enyaq IV'den çok uzaklaşılmayacak, bagaj kapağının üzerinde ince spoiler tarzında bir tasarım bulunacak. Bagaj da tabii camı ile birlikte açılacak.

Bagajın cam ile açılması "fastback" araçlarda yükleme anlamında alanı genişleterek kullanışlılığı arttırsa da bu bir SUV olduğu için model özelinde bir kazanım değil, eğimli tasarım dolayısı ile bir kayıp olacak. Yükleme ağzında bu durum sorun teşkil etmese de hacmin Enyaq IV gibi standart SUV proporsiyonlarında araçlara göre az olacağını tahmin etmek zor değil.

Skoda bunun sonucu olarak benimsediği fonksiyonellik vizyonundan uzaklaşarak, trendlere yöneldiğini gösteriyor.

Aslında bu tasarım çizgilerini 2019 yılında Skoda Vision IV konsepti ile görmüştük. Marka tam olarak konseptin aynısını üretmese de tasarımsal olarak çok yakın bir sonuç görüyoruz. Aynı zamanda arka tasarımın nihai sonucunu tahmin etmek de bu konsept sayesinde epeyce kolaylaşmış oluyor.

Tahmini Güç

Skoda bu modelin RS versiyonunun çıkacağı bilgisini daha önceden paylaşmıştı. RS versiyon çift elektrikli motoru ile 305bg güç ve 460nm tork üretebilecek. Kaynaklara göre yazı konuğumuz olan aracın tahmini gücü de bu civarlarda olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

Yeni Škoda Kushaq SUV

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us