2022 Honda HR-V

2022 Honda HR-V

Hemen her markanın en az bir tane SUV modelinin bulunduğu otomotiv pazarında, rakipleriyle daha iyi mücadele edebilmek adına Honda, HR-V modelinin tasarımını tamamen yeniliyor!

2022’de Yenilikler Neler?

Hali hazırda üretimde ve satışta olan Honda HR-V de oldukça pratik ve kullanışlıydı. Ancak Honda’nın, Hyundai Kona, Kia Sportage ve Mazda CX-30 gibi, oldukça sevilen ve tercih edilen rakipleriyle daha iyi mücadele edebilmesi için daha fazla çekiciliğe ve daha iyi bir güç aktarım sistemine ihtiyacı var.

2022 yılında görücüye çıkması beklenen Yeni Honda HR-V’nin, dört silindirli motorlarla devam edeceği kesin, ancak bunun atmosferik bir motor mu yoksa turbo şarj destekli mi olacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Ayrıca tıpkı eskiden olduğu gibi HR-V’nin benzersizliğini korumak adına, ikinci sıradaki ‘sihirli koltukları’ da yeniden göreceğiz gibi gözüküyor. Güncellenmiş bir kabın ve teknolojik gelişmeler de 2022 yılında Honda HR-V’de göreceğimiz yenilikler arasında yer alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2022 Honda HR-V için,  Civic kompakt otomobilinde kullanılan 158 beygir gücündeki, 2.0 litre hacminde dört silindirli motoru üzerinde iyileştirmeler ve güncellemeler yaparak sunmasını bekliyoruz.

Diğer olasılıklar arasında ise turbo beslemeli 1.5 litre hacminde benzinli ya da yine 1.5 litre hacminde motoru destekleyen elektrik motoru kombinasyonu ile hibrit bir motor seçeceğinin sunulması bekleniyor.

Performans kısmında mevcut Honda HR-V’ler, müşteriler tarafında bu zamana kadar istenilen sessiz sürüşü sağlama konusunda rakiplerinden bir adım geride kalıyordu. 2022 yılında tamamen yenilenen tasarım ve performans özellikleri ile stabil ve sessiz sürüş konusunda da hissedilir derecede konfor farkının olması bekleniyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2022 Honda HR-V, tıpkı yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Yeni Honda Civic gibi tamamen yenilenen bir kabin tasarımı ile görücüye çıkacak.

Honda’nın son dönemlerde tasarım dili haline gelen minimalist yaklaşımı, orta konsoldaki vites kolunun önünde pratik bir saklama alanı ve konsolu enine kesen tek parça halindeki havalandırma menfezleri ile yeni Honda HR-V  oldukça dikkat çekici ve stil sahibi gözükecek.

Yayınlanan casus fotoğraflar sayesinde, 2022 Honda HR-V’nin bağımsız bir bilgi eğlence ekranına sahip olacağını görebiliyoruz, ancak şu ana kadar fark edilebilen tek teknolojik özellik bu.

Ayrıca eski Honda HR-V’lerde arka sıra yolcu koltuklarının düz bir zemine dönüp katlanmasına izin veren ‘Magic Seat’ özelliği de 2022 Honda HR-V’lerde sunulacak. Bu özellik sayesinde bagaj alanı konusunda rakipsiz bir kullanışlılık ve oldukça büyük bir hacim artışı sağlanacak.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2022 Honda HR-V’lerin tamamında Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özellikleri büyük ihtimal standart olarak sunulacak özellikler arasında yer alacak.

Casus fotoğraflardan net şekilde görüldüğü kadarıyla, multimedya ekranı konsolun tam ortasında yer alıyor. Aynı zamanda hali hazırda bulunan 7 inç dokunmatik ekranda da büyük olacağını umuyoruz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2022 Honda HR-V’nin şu an kamuflajlı şekilde yol testleri yapılıyor. Henüz uluslararası test kuruluşları tarafından herhangi bir çarpışma ve sağlamlık testlerine tabi tutulmadığını biliyoruz. Bununla birlikte, şeritte tutma asistanı ve adaptif  hız sabitleyici gibi daha gelişmiş teknolojilerin de 2022 yılında Honda HR-V’de sunulmasını bekliyoruz. Honda’nın otomobillerinde kullandığı temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart otomatik acil frenleme
  • Şerit tutma yardımlı standart şeritten ayrılma uyarısı
  • Standart uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us