Yeni Cayman GT4 RS Nürburgring’de Turlarken Yakalandı

Porsche yeni Cayman GT4 RS'i Almanya'nın bir ikonu ve dünyada bir otomobil kültürü yaratan Nürburgring'e götürdü. Nürburgring'de bol gazlamalı turlar atan Cayman GT4 RS her virajda casus fotoğrafçılar için güzel pozlar vermeyi de ihmal etmedi.

Kulaklarınızın Pasını Sildirecek Motor Sesi!

Aslında yabancı olduğunuz bir motor sesini dinlemediniz. GT4 modelinde gördüğümüz 4.0 hacimli boxer motoru dinledik. 420 hp güç üreten bu motor tahminlere ve iddialara göre yeni Cayman GT4 RS'te 500hp veya biraz daha fazla güç üreteceği söyleniyor.

Sesinin bize anlattığına kulak verdiğimiz zaman "korku saçmaya geliyorum" dediğini duyar gibi oluyoruz. Ayrıca atmosferik olan bu motor Porsche deneyim ve kalitesiyle birleşince kendi sesinin anlattığını destekler nitelikte.

Ses Tamam. Peki Ya Tasarım?

Tasarımı anlatmak için kıyaslama yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü RS aslına döndüğümüzde bir sportif detay paketi gibi de düşünülebilinir. Bu yüzden farkları ortaya koymak adına  Cayman GT4'e, "RS" logosu eklediğimiz zaman ne olduğunu anlatmak istiyorum. 

Tamponda büyük farklar yaratılmamış. Ancak daha sivri detaylara sahip bir tasarıma geçiş yapılmış. Frenleri soğutma görevini üstlenen tampon ızgaraları biraz daha içeri girmiş. Sanki saklanmak ister gibi bir halleri var. Gündüz ledlerimiz Cayman GT4'te olduğu yerinde aynı tasarımında kalmış. Farların daha keskinleştiğini gördüğümüz RS'te kaputa eklenen yeni 2 çizgi ile  orta kısım biraz daha havaya kalkmış durumda. Ayrıca kaputa eklenen 2 adet girişte RS olduğunun bir imzası gibi duruyor.

Görsel: Autocar.co.uk

Görsel: Autocar.co.uk

Yan taraflara geldiğimizde özellikle önden bakıldığında çok agresif duran, çamurluk üstündeki 2 adet hava kanalını görüyoruz. Arka camlara gerek yok denerek çıkarılan ve işin esprisini geçtiğimizde aslında arkadaki canavarı soğutmak için yapılan kesikli hava kanalını görüyoruz.

Arka kısımda Porsche'nin bu sene çok sevdiği ve RS'lerin hepsine tasarladığı dev spoilerı görüyoruz. Karbon olduğunu tahmin ettiğim spoiler da bir RS imzası. Arka kısımda bu dev spoiler haricinde yeni bir şeyler göremiyoruz.

Toplayacak olursak 718 Cayman GT4'e getirilen RS logosu zaten pist canavarı olan GT 4'ü pistlere bir kez daha aşık olmasını sağlamış. Herhangi bir fiyat, donanım veya iç tasarım konusunda bilgi alamasakta RS logosunun hepsinin hakkını vereceği tartışmaya kapalı bir konu. Bekleyip göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us