Porsche Macan Electric Kamuflajlarıyla Kameralara Yakalandı

Sisli ve yağmurlu bir gün, elinizde makineniz ile pisti izliyorsunuz. Karşıdan siyahlara bürünmüş, üstünde ışık çubukları olan bir SUV geliyor. İlk bakışta içinizde hafif bir kıpırtı oluşuyor, sonrasında aklınızdaki sorular sizi biraz daha heyecanlandırıyor. Bu bir Model Y mi diye düşünüyorsunuz, çok kısa bir süre sonra da çizgilerden objektifinizde bir Porsche olduğunun farkına varıyorsunuz...

Bu fotoğrafların bu akış ile çekildiğine eminim, evet ekranlarınızda bir Macan EV var. Porsche elektrikli segmentte art arda adımlar atmaya devam ediyor. Taycan ile başlayan yolculuk  Taycan Cross Turismo ile devam edecek gibi duruyor, bu aralıkta da yeni modeller kendini gösteriyor. Unutmadan bir detay vereyim, şu an dünya üzerinde satılan her 10 Porsche'den 1 tanesi tamamen elektrikli. Bu çok fazla bir rakam gibi gelmeyebilir fakat Porsche'nin lüks ve özel performans otomobilleri üreticisi olduğunu düşünürsek, bu dönüşümü bu kadar hızlı şekilde alıcıya entegre etmesi takdire yakışır...

Kamuflajları altında önce küçük bir Cayenne Coupe izlenimi bırakan araç, arka yüzünde özellikle aktif spoileri açık iken küçük bir Aston Martin DBX esintisi de yaratıyor. Tesla Y rakibi olan Macan Electric, tasarımsal olarak rakibinden çok daha ileride olacak gibi duruyor. Tasarımda özellikle farlar olmak üzere Taycan detayları olacağı tahminlerden.

Bize çok yabancı gelmeyen bu tasarımın altında yatan platform daha önce kullanılmamış tamamen yeni bir platform. Premium Platform Electric (PPE) adını alan altyapı, Volkswagen ailesinin yüksek performans vaat eden elektrikli modellerine eşlik edecek.

Gelen ön bilgilere göre Macan Electric 2022 yılında satışa çıkacak. Leipzig tesisinde kaporta atölyesi gibi hatlar kurup bu araç için fabrikayı büyüten Porsche, bunun için 64 milyon dolardan fazla yatırım yapacak. Modelin ise önümüzdeki yıl tanıtılması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us