BMW SUV’ye Doyamıyor. İşte Kamuflajla Yakalanan Yeni X8

SUV pazarı iyice kızıştı. Geçtiğimiz günlerde Volvo’nun SUV modellerine verdiği XC serisinin tüm numaralarını markalaştırdığını söylemiştik. Şimdi ise BMW, X1’den X7’ye kadar olan SUV ürün gamına X8’i de ekliyor.

Resmen X serisi, tişört bedeni gibi küçükten büyüğe her türlü SUV modelini bulabileceğiniz bir segment haline geldi. Geçmişte keskin çizgilerle ayrılan bu segmentler artık ara modellerle birbirlerine yakın hale geldiler. Gelelim bu tişörtlerin en XXXXLarge’sine.

BMW’nin SUV araçlarını incelediğimizde X3 standart X4 coupe formlu, X5 standart X6 coupe formlu derken X7’den sonra X8’in de coupe formlu olacağını bekliyordum. Casus fotoğrafları incelediğimizde arka yan camlar ve kelebek camların kısalığından, D sütununun kalınlığından ve tavanın arkaya doğru alçalmasından X6 kadar olmasa da X7’ye göre hafif bir coupe havasıyla daha kaslı, spor ve agresif duruyor.

Bunun yanında D sütunundaki genişlik aracı X7’den daha uzun göstermesine rağmen arka kapılardaki kelebek camların olmaması gövdedeki kelebek camların biraz daha öne gelmesini sağlamış. Buradan X7 ve X8’in aşağı yukarı aynı uzunlukta olduğunu düşünüyoruz.

Ön tasarımı incelendiğinde araçta M3 gibi bir böbrek söz konusu değil. Hatta kamuflajlı resimlerden tahminlerimize göre X7’ye göre daha kısa ve yayvan bir tasarım var gibi göründüğü de söylenebilir. Bunun dışında genellikle panjurun üst hizasına konumlandırılan farlar biraz aşağıya alınmış gibi duruyor. Tabi bu farların geçici olduğu düşünülüyor.

Arka tasarıma gelirsek, plakanın tampona yerleştirilmesi, stopların uzunluğu ve tahminen logonun da stopların tam ortasında yer alacağını düşünürsek M8’den ilham alınmışa benziyor. Ayrıca kamufle edilmiş egzoz çıkışları da bize sahte egzoz çıkışının olmayacağı izlenimini veriyor.

İç görüntüsü hakkında bir görsel ortaya çıkmadı, doğal olarak X7’den izler taşıyabileceği fakat daha sportif bir iç mekanın bizleri beklediği görüşündeyim.

BMW X8, X7 temelinde bir Coupe-SUV olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca X7’de kullanılan motorlar X8’de de kullanılması bekleniyor. Bu motorlar benzinli, dizel ve hybrid şeklinde sunulacağı söyleniyor. 3.0, 4.4 dizel ve benzinli motorlarla gelebilir. Test aracındaki ‘Hybrid Test Vehicle’ yazısıyla X5 xDrive45e'de bulunan 3.0 I6 turbo ve benzinli motorun yanında 111 hp güç üreten 24 kWh lityum iyon pillere sahip bir plug-in hybrid kullanılabilir.

Bunun yanında X8 M ismi de markalaştırıldı. Bu da demek oluyor ki X8’in performans modeli olan M modelleri de satışa sunulacak. O da M5 Competition’da bulunan 4.4 lt 620 hp güç üreten bir V8 makine ile gelebilir.

Audi Q8, Lamborghini Urus, Rolls Royce Cullinan ve Bentley Bentayga gibi modellere rakip olarak gelecek olan BMW X8'in 2022’de satışa çıkması bekleniyor. İngiltere fiyatının 80.000 pound’dan başlayabileceği, M50i ve M50d seçenekleri ise 100.000 poundu bulabileceği tahminleri de söz konusu.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us