Bentley Speed Six Modelinin Güncel Örneklerini Üretecek

Bentley Speed Six Modelinin Güncel Örneklerini Üretecek

Markaları anlamak için başvurmanız gereken ana hedef bu üreticilerin tarihlerine inmek ve geçmişlerini analiz etmek. Geçmişte birçok el değiştiren ve günümüzde Continental gibi süper lüks modeller üretmek ile meşgul olan Bentley, 1920'li yıllarda önemli yarış başarılarına imza attığı Speed Six modelinin limitli bir üretimi ile karşımıza çıkıyor. Gelin detaylara bakalım.

Haber konumuz performans otomobiller bazında pek çok gelişmenin ortaya çıktığı GoodWood Hız Festivali'nden geliyor. Bentley Mulliner ile birlikte 12 adetlik sınırlı olarak üretilecek Speed Six, geçtiğimiz yıllarda benzer bir projeyle yine adetlerde üretilen ve 4.5 litrelik motor ile sunulan Blower modelinin halefi olarak konumlanıyor.

Bentley Speed Six modeli 6.5 litre hacminde süper şarj destekli bir ünite ile gelecek. Çift karbüratörlü ve performans odaklı bir eksantrik mili ile karşımıza çıkacak olan model, standart donanımda 182 beygir güç sunarken, yarış versiyonunda ise 202 beygir güç sunacak.

Günümüz otomobillerine oranla sesi ve tasarımsal unsurlarıyla oldukça korkutucu ve etkileyici bir imaj çizen Speed Six'in yeni neslinin üretimi için 1920'li yıllardan kalan iki adet orijinal Speed Six ve bunların teknik planları kullanılacak. Döneminde neredeyse bütün otomobillerde olduğu gibi elle üretilmekte olan Speed Six, günümüzde de bu tutumu devam ettirecek ve ilk örnek, içerisinde bulunduğumuz 2022 yılında üretilmiş olacak.

İncelemeye alınan örnek otomobillerden yola çıkılarak üretilen ilk örnek devamında gelecek Speed Six'ler için temel niteliğinde olacak ve  bahsi geçen otomobil diğer modeller için geliştirme aracı görevi görecek.

Satışa çıktığında 1.5 milyon sterline yakın bir etikete sahip olacak olan otomobiller için marka yöneticileri tarafından yapılan açıklamaları ekleyerek haberin sonuna gelelim.

Bentley Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamada, başta bahsi geçen Blower modellerinin ekibe çok iyi bir tecrübe kaynağı olduğu ve müşterilerin çıkan sonuçtan mutlu olduklarını belirtti.

İcra Kurulu Başkanı Adrian Hallmark ise yaptığı açıklamada, Speed Six modelini yeniden canlandırmanın onlar için önemli bir onur kaynağı olduğu ve markanın klasik Bentley modelleri ile kazandığı tecrübenin çok kıymetli olduğundan bahsetti. Burada kazanılan tecrübelerin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ekleyen İcra Kurulu Başkanının, önümüzdeki süreçte yaşanabilecek benzer gelişmeler için müjde verdiği sonucuna varılabilir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us