2021 Chrysler 300

Yakın bir geçmişe kadar herkesi şaşırtan çok düşük fiyatı ve bununla ters orantıda verdiği lüks duruşu ile Amerikan rüyasını Türkiye caddelerinde yaşatan Chrysler 300, 2021 yılı için güncellendi!

2021'de Yenilikler Neler?

Büyük motor hacimleri, parlak alaşım jantları ile Amerikan otomobillerine has duruşuna sahip Chrysler 300, 2021 yılı için bir takım güncellemelerden nasibini aldı. 2021 yılında gelen güncellemeler arasında, müşterilere sunulan bir adet V-6 veya V-8 motorlarından birini seçme şansı veriliyor.

Chrysler, 2021 yılı için lüks trim parçalarına sahip 300C modelini üretmeyi durdurdu. Yalnızca, Touring, Touring L ve 300S modellerini bıraktı. Bu modellerden Touring L ve 300S'in her ikisinde de ön ve arka park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi ve çarpraz trafik uyarısı gibi bazı yeni standart donanımlar ekleniyor.

Ayrıca Chrysler bu yıl 300S'de Red S Appearance paketini de standart hale getiriyor. Parlak siyah dış kaplamalar, benzersiz 20 inç devasa jantlar ve özel armalar bu paket içinde sunulan standart ekipmanlar arasında yer alıyor.

Konfor Grubu paketinde artık üst donanım seviyelerinde sunulan deri döşeme, havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, elektrikli ayarlanabilir ve teleskoplu direksiyon simidi ve daha fazla kolaylık sunan özellikler 2021 Chrysler 300'de sunuluyor.

Bunlara ek olarak, otomobilde müzik dinlemekten keyif alan müşteriler için dokuz hoparlörlü stereo ses sistemi ve subwoofer da opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Chrysler 300'de sunulan iki adet yüksek hacimli motor seçeneklerinden ilkinde 292 beygir güç üreten 3.6 litre hacminde bir V-6 motor yer alıyor. Diğer ve daha yüksek performans içeren motor seçeneğinde ise, V-8 motor bloğundan tam tamına 363 beygir güç üretiliyor.

Teste tabi tutulan Chrysler 300S modelinin kaputunun altında 3.6 litrelik 292 beygirlik V-6 motor yatıyor ve bu motor ile 2021 Chrysler 300 0'dan 100'e 6,3 saniyede çıkıyor. Üst motor seçeneği olan V-8 Chrysler 300 ise 0'dan 100'e 5,3 saniyede çıkıyor.

Sürüş konforu bakımından oldukça yeterli olan Chrysler 300, lüks bir sedanda olması gereken tüm özellikleri size sunuyor. Agresif sürüşlerin odağında olmayı çok sevmeyen Chrysler 300, sakin kullanımlarda size üst düzey bir konfor ve rahatlık veriyor.

20 inçlik jantları ve sert süspansiyonları sayesinde yüksek hızda girdiğiniz virajlarda çok iyi bir performans alsanız da, şehir içinde aynı performansı almanız biraz zor olabiliyor. Eğer rahat ve yumuşak bir Chrysler 300 arıyorsanız, Touring veya Touring L donanımlarına göz atabilirsiniz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Chrysler 300'ün iç mekanına geçtiğimizde, giriş seviyesinde bulunan Touring donanım seviyesi bizi karşılıyor. Kumaş koltuklar ve birkaç ekstra ile bu donanımda sunuluyor. Bir üst donanımda ise Touring L ve 300S modelleri yer alıyor.

Bu donanım seviyelerinde ise, ısıtma ve ayarlanabilir bel destekli elektrikli ön koltuklar, çift bölgeli otomatik klima kontrolü, deri kaplı direksiyon simidi, deri koltuk kaplamaları ve aydınlatmalı ön ve arka bardak tutucular gibi çok daha fazla özelliğe sahiptir.

Isıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve elektrikli ayarlanabilir direksiyon simidi, temel model hariç tüm Chrysler 300 modellerinde standart olarak bulunuyor.

2021 Chrysler 300, gösterge panelini ve üst kapı panellerini kaplamak için deri damarlı yumuşak dokunuşlu kauçuklanmış plastik malzemeler kullanıyor. Kullanılan bu malzemelerin dokusu oldukça güzel ve dokunduğunuz zamanlarda iyi hissettiriyor.

Arka koltuklarda seyahat edecek yolcular için de hem konfor hem de yaşam alanı bakımından oldukça yeterli bir boşluk Chrysler 300 için sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Chrysler 300'ün içinde Uconnect adı verilen bilgi eğlence sistemi bulunuyor. Kullanım kolaylığı ile nam salan bu sistemi kullanırken asla zorlanmıyorsunuz. Chrysler 300'ün ön konsolunun ortasında yer alan 8.4 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı, tüm Chrysler 300 modellerinde standart olarak sunuluyor.

Ayrıca cep telefonunuzu otomobile entegre etmenizi sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantı uygulamaları da Chrysler 300 modellerinde bulunan özellikler arasında yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Chrysler 300, uluslararası test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde geçmeyi başardı. İçerisinde barındırdığı SafetyTec Plus paketi ile Chrysler'in sürücü destek donanımlarına da sahip olabiliyorsunuz.

2021 Chrysler 300'de gelen temel güvenlik özellikleri şunları içeriyor:

  • Mevcut otomatik acil frenleme
  • Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici
  • Mevcut şerit tutma yardımı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us