2021 Infiniti QX50

Yakışıklı tasarımı ve yenilikçi motor teknolojilerine sahip olan 2021 Infiniti QX50, kompakt bir lüks crossover olarak benzersiz nitelikleri ile yoluna devam ediyor!

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Infiniti QX50, lüks crossover sınıfındaki rakipleri Audi Q5 ve Mercedes-Benz GLC ile mücadele yeteneklerini artırmak için 2021 yılında bir dizi yenilikler getiriyor. Nissan markasının lüks sınıfta yer alan markası Infiniti'nin etkileyici olduğu inkar edilemez bir gerçek.

Infiniti, 2021 QX50 serisini bazı küçük değişikliler ile güncelliyor. Her modelde artık bir Wi-Fi bağlantı noktası, lamine ön ve yan camlar ile arka tarafta yolculuk eden bireylerin güvenliklerini sağlamak amacı ile yan taraflara monte edilmiş hava yastıkları ile birlikte geliyor.

Dış renk seçeneklerine yeni eklenen Mineral Siyah rengi opsiyonlar listesindeki yerini alıyor. Bununla birlikte, ısıtmalı ön koltuklar, Luxe modelinde artık standart olarak sunuluyor. Sürücü asistanlarının arasında, uyarlanabilir hız sabitleyici, gelişmiş bir kör nokta monitörü, şeritte tutma yardımı ve ProPilot Assist adı verilen yarı otonom bir özellik de 2021 Infiniti QX50'de bulunuyor.

Ayrıca Luxe modelinde yeni görünüm paketleri de geliyor. Siyah boyalı 20 inç jantlar, koyu krom detaylar ve siyaj ayna kapakları küçük fakat hoş detaylar arasında yer alıyor. Orta düzeydeki Essential paketinde ise 360 derece kamera sistemi, uyarlanabilir hız sabitleyici, ısıtmalı ön koltuklar, ön park sensörleri, yağmur algılayıcı ön cam silecekleri ve daha fazlası 2021 Infiniti QX50 Essential donanımda standart olarak sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Tüm Infiniti QX50, VC-Turbo adı verilen değişken sıkıştırma oranları kullanan turboşarjlı dört silindirli bir motorla güçlendirilmiştir. Bu motordan 268 beygir güç ve 380 Nm tork üretiyor ve bu gücü sadece ön ya da dört tekerleğin tümüne yönlendiriyor.

Infiniti QX50'yi sürekli değişken otomatik şanzıman (CVT) ile yönetiyorsunuz. CVT teknolojisinin kullanılmasının sonucunda vites geçişlerini hiç hissetmiyorsunuz. Ayrıca pedala ani basışlarınızda Infiniti QX50'nin hızlanma konusunda isteksiz oluşu, bahsedilebilecek dezavantajlar arasında yer alabilir.

Direksiyonun geri bildirimi dengeli şekilde çalışırken, bünyesinde barındırdığı sürüş modları ile direksiyon hassasiyetini ve tepkilerini sürüş karakterinize göre değiştirebiliyorsunuz. Bununla birlikte, sürüş konforunu olumlu ya da olumsuz etkileyen bir diğer öğe olan fren pedalı, olması gerekenden bir miktar sert. Sert fren pedalı, yoğun trafikte anlamsız şekilde yorulmanızı ve ani frenlemeler yapmanıza neden olabilir.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Infiniti QX50'nin iç mekanına geçtiğimizde, bizi kapitone deri koltuklar, ahşap iç kaplama ve suni süet tavan döşemesi karşılıyor. Ancak saydığım bu lüks detayların tamamı yalnızca en pahalı modelde mevcuttur.

Yine de test konuğu olan Infiniti QX50'ye ve onun nazarında tüm QX50'ler için arka koltuklarda sunduğu oldukça geniş diz ve baş mesafesi etkileyici derecede iyi hissettiriyor. Bununla birlikte, iki bölmeye ayrılmış konsolun üst tarafında bir multimedya ekranı bulunuyor. Alt tarafında ise aracın klima kontrol ünitesini ve bir takım teknik detayı görebileceğiniz ikinci bir ekran yer alıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Infiniti QX50'de bulunan iki adet dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemi kimi kesimi rahatsız edebilir. Ayrıca ısıtmalı direksiyon simidinin tüm ayarlarına ve sürüş modlarının ayarlanmasına da yalnızca bu ekranlar üzerinden erişilebiliyor olması da dezavantaj sayılabilecek durumlar arasında yer alıyor.

Her modelde Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı ekipmanları ve Wi-Fi erişim noktası standart olarak bulunuyor. Ayrıca 16 hoparlörlü Bose ses sistemi gibi müzik konusunda hassas müşteriler için sunulan olanaklar opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Infiniti QX50, güvenlik ve sürücü yardımcı teknolojileri kısmında da bir takım özellikler sunuyor. Güvenlik konusunda yapılan testlerden başarılı şekilde geçen Infiniti QX50'de standart olarak sunulan özellikler ise şu şekildedir.

  • Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freni
  • Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
  • Dur-kalk teknolojisine sahip uyarlanabilir hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Infiniti QX60

Yeni Infiniti QX60

2022 Infiniti QX55 SUV

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us