Yeni Kia K5

Yeni Kia K5

Heyecan verici tasarımı, sportif öğeleri ve sedan karoserinin verdiği optimum işlevselliği ile 2022 Kia K5 ailenizin bir parçası olmak için sizi bekliyor. Yeni Kia K5'e dair tüm detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni Kia K5 aslında bundan çok kısa süre önce Optima olarak bilinen modelin ta kendisi. Yenilenen tasarımı ile model isim yazısında da yenilenmeye giden Kia, K5 adıyla en sıkı rakibi Honda Accord'un karşısındaki yerini aldı.

Rakiplerine göre uygun fiyatına nazaran lüks öğeler içermesi onu daha en başından farklı bir yere koymamızı sağlıyor. Tüm K5 modellerinde standart olarak sunulan üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleriyle, geniş iç hacmiyle her türlü yolculuk size çok kolay gelecek.

2022 yılında gelen güncellemelerden bir diğeri ise standart K5'e göre üstün performansıyla ön plana çıkan K5 GT modeli oldu. Yeni K5 GT ile gün içinde çekirdek ailenizin bir parçası olan otomobiliniz, gün sonunda tüm performansıyla size hizmete hazır halde bekliyor.

K5 GT ile gelen yenilenen renk seçenekleri, gece paketi, daha sportif bir gövde, 18 inç jantlar ve deri kaplı direksiyon simidi oldukça tarz ve heyecanlı gözüküyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Kia K5'in kaputunun altında sekiz ileri şanzıman ile desteklenen 180 beygirlik turbo beslemeli 1.6 litrelik dört silindirli bir motor bulunuyor. Standart olarak önden çeker olarak gelen bu motoru isteğe bağlı şekilde dört tekerden çekiş sistemiyle de alabiliyorsunuz.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 7.0 saniyede çıkmayı başaran Yeni Kia K5 performansıyla fiyatının hakkını veriyor. Bununla birlikte test boyunca en beğenilen yanlarından bir diğeri ise şanzıman geçişlerindeki serilikti.

En üst donanım paketinde yer alan K5 GT ise 290 beygir güç ve 420 Nm tork üreten 2.5 litre hacmindeki motordan güç alıyor. Islak kavrama sekiz ileri otomatik vites ile yönetilen K5 GT, bir sedan otomobilden maksimum sürüş zevkini almanız için her şeyi size sunuyor.

Yine bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan yol testlerinde Yeni Kia K5 GT 0'dan 100'e 5.2 saniyede çıkmayı başararak oldukça etkileyici bir değer sundu.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Kia K5'in iç mekanı en az dış tasarımı kadar etkileyici olmasıyla ön plana çıkıyor. Hem sofistike hem de sade olmayı başaran bu iç mekan tasarımında ana fikir her daim maksimum seyir sevkine adapte olmuş durumda.

Ön panelde ve kapılar üzerinde bulunan ambiyans aydınlatması, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, kablosuz şarj standı ve panaromik açılır cam tavan gibi oldukça lüks detayların Yeni Kia K5'te bulunuyor olması, onu daha pahalı rakipleri karşısında bir adım öne çıkarıyor.

Küçük eşya gözleri ve bagaj hacmi tarafında da bir sedan otomobilden beklendiği üzere oldukça geniş yaşam alanı sunan Yeni Kia K5 ile geniş ailenize en üst seviye seyahat konforu yaşatabilirsiniz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni K5'in ön konsolu üzerinde standart olarak 8.0 inç büyüklüğünde olan dokunmatik bir bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Eğer bu ekrandan daha büyük bir boyuta geçmek isterseniz de 10.3 inç büyüklüğündeki ekran sizleri bekliyor olacak.

Üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerini kullanabildiğiniz bu ekranın dokunmatik hassasiyeti ise oldukça iyi.

Buna ek olarak, daha üst donanım seviyelerinde 12 hoparlörlü BOSE Premium ses sistemine de sahip olabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Kia K5 ile sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği sunuluyor. Bununla birlikte bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden başarılı şekilde ayrılan Yeni Kia K5 güvenlik konusunda bizi tatmin etmeyi başardı.

Yeni Kia K5'te standart olarak sunulan özellikler arasında ise şunlar bulunuyor;

İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme

Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı

Kör nokta monitörü ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro EV

Yeni Kia Niro

Yeni Kia Niro

Yeni Kia Soul

Yeni Kia Soul

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us