Yeni Hyundai Veloster

Yeni Hyundai Veloster

Hyundai Veloster sahip olduğu üç kapılı ilginç hatchback tasarımı ve görece uygun fiyatıyla sahip olunabilecek heyecan verici bir otomobil. 2021 yılında ufak güncellemeler alan Yeni Hyundai Veloster'da bizi ne bekliyor? Detaylar haberimizde!

2021'de Yenilikler Neler?

Yeni Hyundai Veloster, bugüne kadar yeni nesil otomobillerde pek de alışkın olmadığımız, solda tek sağda iki kapısıyla coupe-hatchback tasarımını en iyi şekilde yansıtmayı başarıyor.

Daha fazla heyecan ve tutku isteyenlere Veloster N modeli ile amade olan Yeni Veloster, kaputunun altındaki 201 beygir gücüyle takdire şayan bir performansı bize sunuyor. İç mekandaki malzeme kalitesi Mazda 3 ve Volkswagen Golf gibi rakiplerine nazaran az olsa da onun tarzı çok başka.

Yeni Veloster'da öne çıkan özellikler arasında, otomatik yanan uzun farlar, otomatik acil frenleme, aktif şerit takip asistanı ve kablosuz telefon bağlantı ekipmanları yer alıyor.

Önceki nesillerine göre çok daha karizmatik ve olgun bir tasarıma kavuşan Yeni Hyundai Veloster'ın en beğendiğim kısmı arka tasarımı oldu. Tavandan geriye doğru alçalarak gelen tasarım çekik gözlü stoplarla birleşerek ortaya oldukça şık bir duruş çıkartıyor.

Bununla birlikte arka tampon üzerinde, difüzörün ortasında yer alan egzoz çıkışı ile Yeni Hyundai Veloster performansı hakkında ipuçları veriyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Hyundai Veloster'ın kaputunun altında iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Standart olarak gelen seçenekte 147 beygir ve 180 Nm tork üreten 2.0 litre hacminde dört silindirli bir motor bulunuyor.

Bir üste sırada ise turbo beslemeli 1.6 litre hacmine dört silindirli bir motor yer alıyor. Toplamda 201 beygir güç 263 Nm tork üretebilen bu motor, performansıyla ön plana çıkıyor. Tüm modellerde sadece önden çeker olarak sunulan Yeni Veloster'ın yol tutuş performansı oldukça iyi.

Şanzıman seçeneklerinde yüzümüzü güldüren Yeni Veloster'da altı iler manuel, altı ileri otomatik ya da yedi ileri çift kavrama otomatik vites seçeneklerine sahip olabilirsiniz.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 5.9 saniyede çıkmayı başaran Yeni Hyundai Veloster, en sıkı rakipleri arasında bulunan Honda Civic hatchback'in hemen arkasından geliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Hyundai Veloster'ın kabini dört kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği şekilde tasarlandı. Bununla birlikte arka koltuklara çok daha sorunsuz bir biçimde geçmeniz için sağ tarafta yer alan ikinci kapısıyla hem tasarım hem de konfor tarafında ön plana çıkmayı başarıyor.

Ön konsola ve diğer öğelere geldiğimizde aynı sınıfta olup çok daha lüks ve kaliteli malzemelerle donatılmış örnekleri bildiğimiz için Yeni Veloster bizi pek heyecanlandırmayı başarmıyor.

Kullanılan malzemelerin kalitesini bir kenara bıraktığımızda tasarım tarafında oldukça makul ve iyi bir tasarım görmek beni mutlu etti. Özellikle direksiyon simidi ve onun hemen arkasında bulunan kadranlar oldukça şık gözüküyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Hyundai Veloster standart donanımda altı hoparlörlü bir ses sistemini içeren 7.0 inç büyüklüğünde bir bilgi eğlence sistemi ile birlikte geliyor. Bu sistem üzerinden Bluetooth bağlantısı da standart olarak sunuluyor.

Bununla birlikte tüm modeller Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı entegrasyonları ile geliyor. 8.0 inç dokunmatik ekranın bulunduğu ve beraberinde kablosuz şarj standını içeren bilgi eğlence ekranını opsiyonel olarak satın alabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Hyundai Veloster, herhangi bir bağımsız kuruluş tarafından bir çarpışma testine tabii tutulmadı. Bununla birlikte birçoğu opsiyonel olarak sunulan güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerini satın alabilirsiniz.

Yeni Hyundai Veloster'da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us