Volkswagen'in Taigo'suna Merhaba Deyin

Volkswagen'in Taigo'suna Merhaba Deyin

Markalar, gittikçe büyüyen SUV sınıfında tek segment içerisinde birden fazla model ile yarışmaya başladı. Hyundai'nin Kona ve Bayon ikilemesinden sonra bir adım da Volkswagen'den geliyor. 2022 yılında ülkemiz topraklarına giriş yapacak olan Taigo, T-Roc ile birlikte markanın B segmentindeki iki modelinden biri olacak.

Taigo'nun Dış Tasarım Detayları

Taigo aslında yeni bir model değil, Brezilya'da uzun süredir satılan Nivus modelinin Avrupa devşirmesi, yani tasarım yeni ortaya çıkmış bir tasarım değil. Yorum yapmadan önce bunu bilmekte fayda var.

Taigo ön yüzden bakıldığında T-Roc ile benzer bir yapıya sahip, yeni Volkswagen modellerinde karşılaştığımız panjura eklenen LED yapı Taigo'da da bulunuyor.

Yan profilden bakıldığında coupe formu ile dikkat çeken model, kısa arka kapı yapısı ile küçük sınıf bir SUV olduğunu hatırlatıyor.

Taigo'ya arkadan baktığımızda ülkemizde satılan Volkswagen modellerinden alışık olmadığımız bir arka aydınlatma grubu yapısı ile karşılaşıyoruz. Difüzörün üzerinde bulunan ve boydan boya uzayan reflektör dikkat çekerken, sahte egzozlar ve modele yakışmayan anten memnuniyet oranımı düşürüyor.

Taigo'nun Boyutları

Taigo, T-Roc'un altına konumlandırılan bir model olduğundan boyutlar bakımından T-Roc'dan geride kalıyor. Modelin uzunluğu 4,26 metre, genişliği 1,75 metre, boyu 1,49 metre. İç hacimde belirleyici unsur olan aks mesafesi ise 2.566 milimetre.

Taigo'nun İç Tasarım Detayları

Taigo'nun iç tasarım hatları Volkswagen kullanıcılarına hiç uzak gelmeyecektir, çünkü iç mekan Polo'dan alınmış. Volkswagen'dan alışmadığımız biçimde iç mekanda epeyce renkli kişiselleştirme seçenekleri sunulmuş.

Taigo'nun Teknik Detayları

Taigo ile üç güç, iki motor seçeneği sunuluyor ve bunların hepsi benzinli üniteler. Seçeneklerden biri 1.0 litre TSI ünite bu motoru 95 ve 110 beygirlik seçenekler ile satın alabiliyorsunuz. Diğeri ise 1.5 litrelik 150 beygirlik ünite. Bu motorlar 5 ve 6 vitesli manuel, ve 7 ileri DSG şanzımanlar ile kombine edilebiliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us