Dodge Hornet Testler Sırasında Görüntülendi

Dodge Hornet Testler Sırasında Görüntülendi

Dodge Hornet için kısa bir araştırma yapmak istediğinizde karşınıza 2006 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve tasarımsal açıdan ticari otomobillere benzeyen bir crossover çıkacaktır. 2022 yılında, yani 16 yıl sonra tekrar yollarımızın kesiştiği Hornet, bu kez yakın bir zamanda tanıştığımız Alfa Romeo Tonale modelinin kardeşi olarak karşımıza çıkıyor. Gelin prototipleri test edilen modelin bildiğimiz detaylarına bakalım.

Prototoiplerinin görüntüleri yakalanan otomobil, kamuflajlarla kaplanmış şekilde fakat model tasarım diliyle ilk bakışta kendisini tanımamamız olanak sağlıyor. Genel hatlarıyla birlikte Alfa Romeo'nun Tonale modelinden farksız olduğu görülen Hornet'in ön yüzü, Amerikan markanın geleneksel tasarım elemanları ile güncellenmiş şekilde sunulacak.

Alfa Romeo modellerinin imza detayı olan "scudetto", yerini iki parçalı bir havalandırma yapısına bırakıyor. Amerikan markanın çoğu modelinde kullandığı ince panjur yapısı Hornet modeline de uygulanırken, alt kısımda kalan alan büyük bir havalandırma alanı olarak ayrılıyor.

Tasarımsal detaylardan bahsederken eklemekte fayda var ki Hornet'in üzerinde görülen jantlar Alfa Romeo'nun uzun yıllardır kullandığı ikonik yapılı jantlar ve Amerikan model satışa çıktığında bu jant seçenekler arasında bulunacak mı, yoksa sadece testler sürecinde mi kullanılacak, bu konuda net bir bilgimiz yok.

Teknik detaylara geçtiğimizde ise Horent'in, Tonale'de bulunan küçük hacimli 1.3 litrelik hibrit destekli üniteyi kullanacağı gelen bilgiler arasında bulunuyor. Turbolu üniteye destek sağlayan 15.5 kWh gücündeki elektrik motoru modelin total gücünün 275 beygir olmasını sağlarken, şehir içi dolaşımda sadece elektrik ile 50 kilometrelik bir menzil vaat ediyor.

Alfa Romeo Tonale ve Dodge Hornet ikilisi, İtalya'da bulunan Pomigliano d’Arco tesisinde üretilecek. Bunun yanında Dodge tarafından yapılan açıklamaya göre model bu yıl içerisinde tanıtılacak.

İtalyan marka Alfa Romeo satışlar anlamında kötü geçen bir dönem içerisinde olduğundan Tonale oldukça önemli bir konumda. Şahsi kanaatimce markanın tarihsel ve karakteristik mirasını tam olarak temsil edemeyen otomobil, bu tür ortak üretimler ile finansal yönde artı puan sağlarken algısal olarak düşüş yaşatabilir. Hornet resmi olarak tanıtıldığında daha detaylı bir makale ike karşınızda olacağız...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us