Hızlı Sedan Yeni Alfa Romeo Giulia

Kullanması eğlenceli şaşisi, son derece güçlü güç aktarım mekanizması ve son derece muhteşem tarzıyla sürüş tutkunlarının özel otomobili Alfa Romeo Giulia, yenilenen özellikleriyle yoluna devam ediyor!

2021’de Yenilikler Neler?

2021 Alfa Romeo Giulia, BMW 3 Serisi ve Mercedes-Benz C Sınıfı gibi spor sedanlarla rakebetinde her daim ayrı bir yer tutuyor. Bu ateşli İtalyan yeteneği sayesinde, ondaki çevreni keşfeden kişiler için vazgeçilmez bir otomobil.

280 beygir gücündeki turboşarjlı dört silindir motoru ve Giulia’ın keskin yol tutuşu ile en agresif sürüşlerinizde dahil beklentiyi boşa çıkartmıyor. İç tasarımı dışarıya göre daha az heyecan verici gibi gözükse de, ihtiyacınız için yerleştirilmiş birçok işlevsel tuş sayesinde hem konforu hem de lüksü hissedeceksiniz.

Bununla birlikte daha ekstrem bir spor sedan arayanlar için 505 beygir gücünde turbo V-6 motor seçeceği yeni Alfa Romeo Giulia’da sizi bekliyor.

2021 yılında gelen güncellemelerin başında, daha önceden giriş seviyesinde Sprint modelinden başlayıp 3 adet opsiyon sunan donanım seviyesinin sayısı 5’e çıkıyor. Orta donanım seviyesinde Ti ve en üst donanım seviyesinde Ti Sport adında iki adet yeni model ekleniyor.

Her iki modelde de sunroof ve hayalet gösterge standart olarak gelirken, Ti Sport modelinde sınırlı kaymalı diferansiyel standart olarak sunuluyor.

Ayrıca yeni Alfa Romeo Giulia’ya Ocra GT Junior, Rosso GTA, Rosso Villa d’Este ve Verde Montreal gibi dört adet yeni renk seçeceği 2021 yılında ekleniyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Alfa Romeo Giulia’nın kaputunun altında 2.0 litre hacminde turbo beslemeli dört silindirli 280 beygir gücünde motor bulunuyor. Bu motorun giriş seviyesi bir Alfa için beklentilerinizi karşılayacak düzeyde olduğunu söylemeliyim. Tüm gücü arka tekerleklere aktaran Alfa Romeo Giulia, 0’dan 100’e 5,7 saniyede çıkmayı başarıyor.

Eğer dört tekerden çekiş sistemine sahip bir Alfa Romeo Giulia satın alırsanız 0’dan 100’e 5,5 saniyede çıkabiliyorsunuz. Diğer sıkı rakipleri olan Audi A4 ve BMW 330i ile kıyasladığımızda her ne kadar Giulia’dan daha az beygir gücüne sahip olsalar da, Giulia’dan daha kısa sürelerde 0-100 süresi elde etmeyi başarıyorlar.

Yine de Alfa Romeo’nun kendine has sürüş tarzı ve karakteri, bu ufak detayları görmenizi engelliyor. Tam anlamıyla gerçek sürüş tutkunlarının odağına giren yeni Alfa Romeo Giulia’nın sürücü koltuğunda iken yolculuğun nasıl tamamlandığını hissetmiyorsunuz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Alfa Romeo Giulia’nın iç mekanı yumuşak dokunuşlu plastikler, kaliteli deri, dokulu metaller ve gerçek ahşap malzemelerin harmanı sayesinde oldukça iyi hissetmenize neden oluyor.

Her şeyin yoğun bir şekilde ortalarda bulunduğu ön konsol ve orta konsol tasarımı oldukça işlevsel şekilde tasarlanıyor. Sportif öğeler ile klasik duruşunun harmanlandığı bu iç tasarım, benden tam puan almayı başarıyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde 2021 Alfa Romeo Giulia’da alanlar bulabiliyorsunuz.

Dezavantaj olarak bahsedebileceğimiz detaylar arasında güneş siperlikleri bir numarada bulunuyor. Bir hayli küçük olan bu güneş siperlikleri, güneşin tam karşınızdan baktığı bir zamanda hiçbir işlevini yerine getirmeden orada öylece duruyor.

Arka diz ve yaşam alanı konusunda da 4 kişinin rahat bir şekilde seyahat etmesine olanak sağlayan yeni Alfa Romeo Giulia, bir sedan otomobilden beklediğiniz konforu size veriyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Alfa Romeo Giulia modellerinin ön paneli üzerinde 8.8 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı bulunuyor. Bu bilgi eğlence sistemi üzerinde üç adet USB bağlantı noktası, AUX ve Bluetooth ile telefon bağlantısı özelliği bulunuyor.

Dokunmatik hassasiyeti nispeten iyi olan bu ekran, tepkilerinize olağan sürede geri cevap verebiliyor.

Bunlarla birlikte, Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu standart olarak sunulurken, 14 hoparlörlü Harman/Kardon Premium ses sistemi opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Alfa Romeo Giulia, uluslarası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma ve sağlamlık testlerinden taktire şayan bir derece alıyor. Fakat, Giulia’nın üstünde gelen farları bu derecelendirmede sınıfta kalıyor.

Standart olarak sunulan sürücü yardımcı özelikleri arasında otomatik acil frenleme sistemi bulunurken, daha iyi sistemler halen daha opsiyonlar listesinde bulunuyor. 2021 Alfa Romeo Giulia’da standart olarak bulunan güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte tutma yardımcısı
  • Yarı otonom sürüş modu ve hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Alfa Romeo Hakkında 5 Bilgi!

Alfa Romeo Hakkında 5 Bilgi!

2021 Alfa Romeo Stelvio

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us