Yeni Mercedes-Benz EQE

Yeni Mercedes-Benz EQE

Mercedes'in tamamen elektrikli lüks sedan modeli EQS'ye hem tasarım hem de teknoloji anlamında bir hayli benzeyen EQE sonunda kullanıcılar ile buluştu. Elektriğin Mercedes'i Yeni EQE'ye dair tüm detaylar haberimizde!

2023'te Yenilikler Neler?

Mercedes-Benz'in yarım asırdır kullanıcılar tarafından oldukça beğenilerek kullandıkları S ve E serisi otomobilleri geleceğe ayak uydurmaya devam ediyor. Sadece motor teknolojisinde tamamen elektrikli olmayan EQ modellerinin tasarımları da tamamen değişti.

Yeni EQE'nin oldukça yumuşak hatlara sahip gövde tasarımı ve iç mekandaki geniş yaşam hacmi EQS ile bir hayli benziyor. Ön konsolda Mercedes-Benz'in Hyperscreen adı verilen gösterge paneli kullanılıyor.

Bu ekran ile bir otomobilde olması gereken özelliklerden çok daha fazlasına erişebiliyorsunuz.

Elektrikli otomobiller içerisinde Tesla'nın kompakt Model 3 ve orta boy Model S'in arasındaki boşluğa yerleşecek olan Yeni Mercedes-Benz EQE rekabetini ortaya koymaya hazırlanıyor.

480 Km'ye kadar varan menzil uzunluğu ve yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 10'dan yüzde 80'e hızlı şarj yapabilen yeni teknoloji pilleriyle elektrikli otomobiller arasındaki rekabete hızlıca dahil oluyor.

Tek motora sahip, arkadan itişli EQE300 ilk etapta 288 beygir güç üretecek, fakat ilerleyen dönemlerde çift motorlu ve dört tekerden çekiş sistemiyle de üretilecek.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Mercedes-Benz EQE'nin arka aksı üzerine yerleştirilmiş tek bir elektrikli motoru ile EQE300, 288 beygir güç ve 530 Nm tork üretiyor. Yeni EQE bu motor kombinasyonu ile 0'dan 100'e 5,6 saniyede çıkmayı başarıyor.

Elektriğin gücünün sınırlarının oldukça geniş olmasından dolayı fabrikadan çıkarken maksimum 210 Km/h hıza izin verilen Yeni Mercedes-Benz EQE performans anlamında oldukça tatmin edici sonuçlar yaşatıyor.

Bununla birlikte, Yeni EQE'nin piyasaya çıktığı yıldan sonraki dönemde çift motor ve dört tekerden çekiş sistemine sahip bir modelinin de satışa sunulacağı açıklandı. Ancak 4Matic teknolojisine sahip olacak bu modelin teknik özellikleri hakkında net bir bilgi verilmedi.

Sürüş karakteri olarak klasik Mercedes-Benz performansını ortaya koyan Yeni EQE, oldukça yumuşak ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Yeni EQE300, 480 Km'ye kadar sürüş menzili sağlayabileceği 90,6 kWh pil paketine sahip olarak geliyor. Mercedes-Benz'in yaptığı açıklamaya göre 240 volt ile yüzde 10'dan yüzde 100'e 9,5 saatte tam şarj olacak. Eğer hızlı bir DC şarj istasyonunda şarj ederseniz de 30 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj edilebileceğini söylüyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Mercedes-Benz EQE'nin iç mekanı en az dışarıda olduğu kadar zarif bir tasarıma sahip. İç mekana geçer geçmez ilk dikkatimizi çeken detay ön konsolu boydan boya kaplayan Hyperscreen adlı panel oluyor.

Oldukça yenilikçi ve çağın ötesinde olan bu tasarımı klasik Mercedes severler nasıl karşılayacak bu merak konusu. Bununla birlikte lüks ve konfor seviyesi de artan Yeni EQE'nin standart olarak sunulan birçok özelliği bulunuyor.

Standart olarak gelen özelliklerin arasında havalandırma ve ısıtma özelliklerine sahip oldukça konforlu koltuk takımları geliyor. Buna ek olarak tüm EQE modellerinde panaromik açılan cam tavan ve iç mekanı tamamen kaplayan iç ortam aydınlatması da standart olarak sunuluyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni EQE'nin ön konsolu üzerinde 56 inç uzunluğunda tek bir parçadan oluşan ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinde 12,3 inç büyüklüğünde bir dijital gösterge ekranı, 17,7 inç büyüklüğünde bir merkezi dokunmatik erkan ile 12,3 inç büyüklüğünde yolcu ekranı bulunuyor.

Mercedes-Benz'in MBUX yazılımının en son sürümü kullanılıyor. Sesli komut asistanını da içeren bu ekran üzerinden ekrana hiç dokunmadan tüm komutlarınızı yerine getirebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Mercedes-Benz EQE'de yeni nesil güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin tamamını barındırıyor. Bu özellikler arasında 360 derece kamera sistemi, otomatik yanan uzun farlar ve kendi kendine park etmesini sağlayan otopilot bulunuyor.

Yeni EQE'de standart olarak bulunan özellikler ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Dur-kalk teknolojisine sahip mevcut adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us