Tesla Model S 800 Kilometre Menzille Geliyor

Tesla Model S 800 Kilometre Menzille Geliyor

Tesla markasının taşıyıcı modeli olan Model S, uzun süre sonra büyük bir makyaj gördü. Model S artık yeni iç mekanı ve yeni versiyonları ile adından çok daha fazla söz ettirecek.

Yenilenen İç Mekan

Model S makyaj öncesinde fazlasıyla sade bir yapı kullanıyordu. Orta panelde dikine yerleştirilmiş panel araçtaki bütün donanımları kontrol etmenize olanak sağlıyordu, zaten minimalistik yapının temelini de bu panel oluşturuyordu çünkü iç mekanda olması gereken bütün düğmeler bu yapıda bir araya geliyordu. Dijital gösterge paneli ise ön panelin yapısı dolayısı ile içe gömük pozisyondaydı.

Tesla Model S - Eski İç Mekan

Makyajlanan Model S'de bahsettiğimiz dik orta panel, yerini 17 inç boyutunda olan Model 3 ve Y'de bulunan yatay biçimdeki ekrana bırakmış. Önceki neslinde zaten iyi olan tepkime süresi daha da iyileştirilmiş bunun yanında bu ekranın çözünürlüğünün 2200x1300 piksel olduğu gelen bilgiler arasında. Eski nesilde bahsettiğimiz gömük yapılı gösterge paneli yeni nesilde daha ön plana çıkarılmış aynı zamanda değişen direksiyon yapısı nedeniyle de çok daha rahat görünebilir hale getirilmiş.

Tesla Model S - Yeni İç Mekan

Yeni direksiyon yapısı gördüğümüz konsept otomobilleri bize hatırlatarak geleceğin ne kadar yakın olduğunu bir kez daha vurguluyor. Bahsettiğimiz direksiyon normal bir arabanınkinden gerçekten çok farklı, Formula araçlarında ya da uçakların lövyelerinde gördüğümüz biçimde tasarımıyla Model S'i diğer bütün otomobillerden ayırmayı başarmış.

Direksiyonun üzerinde bulunan bilgi eğlence sistemini kontrol etmenizi sağlayan tuşlar form değiştirerek yerini muhafaza etmiş. Değişen tasarım sayesinde direksiyonu yanlış tutma oranı büyük ölçüde azalacaktır ve direksiyon hakimiyeti mecburi hale gelen tutuş şeklinden dolayı artacaktır.

Teknik taraftan çıkıp görüşlerime gelirsek ben yeni direksiyona pek sıcak bakmadım, bildiğimiz klasik formu daha çok seviyorum, tabii benimle karşıt görüşlü kişiler de olacak ve büyük ihtimalle aracın en çok tartışılacak noktası da direksiyonu olacaktır...

Bir Model S'in arka koltuklarında seyahate çıkmanız gerekirse makyaj sonrası nesilde daha çok eğlenebilirsiniz. Tesla arkadaki yolcular için ek bir ekran yerleştirmiş, bu ekrandan oyun oynayabilecek, gerektiğinde de bilgi eğlence sistemini kontrol edebileceksiniz. Arka kapıların kenarlarından başlayan ahşap detaylar ön konsolda birleşirken modelin iç mekan kalite algısını yükseltiyor. Ayrıca Model S'i şoförlü kullanmak isterseniz de bu ekran size daha fazla konfor detayı sunacaktır.

Plaid+ ile 800 Kilometre Menzil

Model S'e makyaj ile birlikte sadece iç mekan güncellemeleri değil teknik güncellemeler de geldi, bunlardan biri bahsettiğimiz yeni Plaid+ versiyonu. Bir Tesla Model S Plaid+ aldığınızda 800 kilometre dolaylarında bir menzile sahip oluyorsunuz, aynı zamanda 0-100 hızlanma süreniz de 2 saniye seviyelerine kadar gelebiliyor. Tesla bu hamleleri NIO ET7 gibi 1000 kilometre dolaylarında menzillerle gelen modeller ile rekabet için yapıyor, bu da sevindirici bir haber anlamına geliyor çünkü rekabet markaların hızla gelişmesine neden oluyor...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Tesla Model Y

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us