Gelenekselin Gelecekle Harmanı, Genesis Electrified G80 Karşınızda

Gelenekselin Gelecekle Harmanı, Genesis Electrified G80 Karşınızda

Hyundai'nin premium modelleri için yarattığı Genesis, 2015 itibari ile bağımsız bir marka olarak iddialı modeller ile varlığını devam ettiriyor. Rekabette ben de varım diyen Güney Kore menşeili marka G80 modelinin Electrified versiyonu ile karşımızda. Gelin etkileyici sedanın detaylarına bakalım...

Küçük Farklar ile Klasik Hatlar

Genesis Electrified G80 genel olarak baktığınızda içten yanmalı modellerden çok uzaklaşmıyor, hatta ayırt etmek zor. Klasik olarak korunan yapının altında ise tamamen elektrikli bir sistem var. Bu yorum kişiden kişiye değişebilir fakat ben, "elektrikli otomobilim" diye bağırmasındansa böyle görünmesini tercih eden taraftayım...

Ön yüzde beşgen formlu devasa panjur içten yanmalı modelden farklı olarak "kapalı petekleriyle" geliyor. Panjurun kapanması neticesinde artan krom kullanımı otomobilin preimum algısını yükseltiyor. Panjurun altında bulunan hava girişi bataryaların soğutulması görevini üstlenirken, iki parçalı far yapısı detayları mükemmel şekilde tamamlıyor.

Yan profile geçtiğimizde ise geniş cam yüzeyler G80'in E segmenti olduğunu kolayca hatırlatıyor, yeri gelmişken rakiplerinin E-Serisi, 5 Serisi ve A6 gibi otomobiller olduğunu belirtelim. Fastback yapı sayesinde oldukça sportif görünen model, farlarının ve stoplarının çamurluklara bolca taşması neticesinde çok şık görünüyor.

Aynı zamanda ön çamurluklarda bulunan ikili hava girişini simüle eden noktalarda ise uzunca sinyallere yer verilmiş. Bu detaylar bazı ülkelerin yasaları gereği zorunlu kılınan ayrıntılar, aynı zamanda oldukça dikkat çekici durduğunu da söylemek gerekiyor. Otomobilin üzerinde gördüğümüz jantlar ise bu modele özel olarak geliştirilmiş ve aerodinami ön planda tutulmuş.

Arka yüzde ise ikili aydınlatma grubu tasarımı devam ettiriliyor. Bu noktada stopların yapısı içten yanmalı model ile tamamen aynı, hatta arka yüzde tampon hariç değişen bir detay yok. Egzoz çıkışlarının fonksiyonsuz kalması ile bu çıkışlara veda edilmiş, çıkışların oluşturduğu boşluk ise tasarımsal oyunlarla doldurulmaya çalışılmış.

Genesis Electrified G80 ön panjurunda bulunan ve tasarıma entegre biçimde karşımıza çıkan noktadan şarj oluyor, aynı zamanda tavanda bulunan güneş paneli çok küçük oranlarda olsa da şarj işlemine katkı sağlıyor. Electrified G80 geleneksel yapısını koruyan bir elektrikli olarak gayet albenili gözüküyor...

Geleneksel İç Mekan

Genesis Electrified G80'in iç mekanında içten yanmalı modelden tek farkı gösterge paneli. Elektrikli versiyona özel olarak konfigüre edilen ekranın animasyonları değişiyor, haricinde halihazırda bulunan şık ve sade yapı tamamen muhafaza ediliyor. Bu arada modelde günümüzde yavaşça ortadan kaybolan soft iç mekan renklerine değinmeden geçmeyeceğim. Özellikle tanıtım görsellerinde gördüğümüz yeşil gibi tonlar kısa süre sonra ezberimizden çıkma noktasına gelebilir.

Geleceğin Teknolojisi

Bu kadar geleneksel ve klasik detay arasında en önemli bölüm, hedef noktası gelecek olan motor teknolojisi. Standart olarak çift elektrikli motor ile sunulacak olan model, bu motorlardan 364 bg güç ve 700 Nm tork üretecek, bu güç Electrified G80'i 0'dan 100 km/s hıza 4,9 saniyede ulaştıracak. 427 kilometre ortalama menzil sunacak olan otomobil %80 dolum için 22 dakikalık bir zamana ihtiyaç duyacak.

Bahsettiğimiz veriler günümüz standartları için kabul edilebilir ve ortalama içerisinde, fakat Şanghay Otomobil Fuarı'nda tanıtılan diğer otomobillerin menzillerini incelediğimizde inanılmaz veya şaşırtıcı bir rakam olmaktan çıkıyor. Bir farklı açıdan ise Electrified G80 içten yanmalı versiyona çok yakın bir otomobil olduğundan ve tamamen elektrikli olarak doğmadığından kabul edilebilir rakamlar oluyor fakat gelecek versiyonlarda özellikle menzil ve şarj süresi konusunda ciddi adımlara ihtiyaç var...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis GV70

Yeni Genesis GV60

Yeni Genesis GV60

Yeni Genesis G90

Yeni Genesis G90

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us