Volkswagen'in 6. kimliği ID.6 tanıtıldı!

Volkswagen'in 6. kimliği ID.6 tanıtıldı!

Volkswagen'in elektrikli kimlik serisi olan ID ailesi genişlemeye devam ediyor. ID.4'ten sonra gelen üst model ID.6 şu anlık sadece Çin için getirildi. ID.4 ise tüm dünya'da satışta olacak. VW'nin planı ise Çin'de 8 adet ID ailesinden otomobil bulundurmak olduğunu da söyleyelim.

ID ailesinin diğer üyeleri gibi bu araç da MEB platformunu kullanıyor. ID.4'ten 300 mm uzun olan bu araç 4.876 mm uzunluğa sahip. Bu araç iki versiyonla karşımıza çıkıyor. ID.6 Crozz ve ID.6 X.

ID.6 Crozz FAW firmasıyla, X modeli ise SAIC firması ortaklığıyla üretilecek. Yapılan tanıtıma göre iki model arasındaki farklar sadece tasarımsal farklar. Mekanik yürüyen olarak aynı özelliklere sahip olan ID.6 versiyonlarından X modeli daha lüks ve premium görünüm odaklıyken Crozz versiyonu ise daha yüksek araba kimliğini koruyup SUV görünümüne daha çok sahip.

ID ailesinin yüz hatlarına sahip olan tasarım arka tarafta birleşen far gruplarıyla çekici bir hal alıyor. İki versiyonda da tampondaki sahte hava girişi tasarımları oldukça dikkat çekici ve araca agresif bir görünüm sağlıyor. İç mekanda ise elektrikli furyasının getirdiği sadelik tasarımın en önemli ögelerinden biri. Bu sadelik isterseniz Harmon/Kardon ses sistemiyle taçlanıyor. Gösterge paneli ufak bir tablet şeklinde konumlandırılıyor ve multimedya sistemi ise tek tablet şeklinde göğüsün üstünde yer alıyor.

6 ve 7 koltuklu olarak satılacağı açıklanan ID.6'nın jant seçenekleri ise 19 ve 21 inç arasında. Aracın ağırlığı ise 2 tonun üzerinde, 2.280 kg.

Kaputun altına indiğimiz zaman baz model tek elektrik motoruyla 180 beygir güç üreterek geliyor. Bu motor 2.280 kg'lık ID.6'nın 0-100 km/sa ivmelenmesini ise 9,3 saniyede tamamlamasını sağlıyor.

Orta versiyon ise 204 beygir güç üreten tek motorla bizleri karşılıyor. 0-100 km/sa hızlanmasını ise 9,1 saniyede tamamlıyor.

En üst versiyon ise çift elektrik motoruyla geliyor ve bu motorlar toplam 306 beygir güç ile 310 Nm tork üretiyor. Bu 306 beygirlik motor kombinasyonunun ID.4'ün performanslı modeli ID.4 GTX versiyonunda da yer alacağı tahminler arasında. Aynı zamanda dört tekerlekten çekiş 4MOTION teknolojisine sahip bu versiyon 0-100 km/sa ivmelenmesini 6,3 saniyede tamamlıyor. Bütün versiyonların maksimum hızı ise yazılımsal olarak 160 km/sa değerine limitlenmiş.

Volkswagen ID.6 2 farklı batarya seçeneği ile geliyor. Bunlar 58 kWh ile 77 kWh. Bu batarya grupları sırasıyla 440 km ve 590 km menzil değerlerine sahip.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us