Dünyanın İlk Uçan Otomobili PAL V Liberty

Bilim kurgu filmlerinin gelecekte geçen sahnelerinin bir numaralı başrolü olan 'uçan otomobiller' için 'gelecek' resmen geldi.

Hollandalı şirket olan Pal-V, dünyanın ilk seri üretim modeli olacak olan 'Liberty' için resmi adımlar tamamlandı. Bir jiroskopa dönüşen yüksek performanslı bir üç tekerlekli araç olan Liberty için caddelerde kullanım izni AB tarafından onaylandı. Bu gelişme, uçan otomobilleri 'yollarda' göreceğimiz zamanın çok da uzak olmadığını bize gösteriyor.

Sadece İki Kişi

Halka açık yollarda seyahat edebilen bu iki kişilik kompakt bir uçak olan Pal-V Liberty, yakın zamanda Avrupa'daki zorlu karayolu testlerinden başarıyla geçti.

Bu aşamadan sonra karayolu araç plakası almasında bir engel kalmayan Liberty için seri üretimin yapılacağı fabrika konusunda arayışlar başladı.

Hindistan'da Seri Üretim

Pal-V, Hindistan'da bir fabrika kurmak için Gujarat ile bir mutabakat zaptı imzaladı. Hindistan'da üretimin 2021'de başlaması ve onu takip eden yıllarda da teslimatların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Pal-V tarafından yapılan açıklamada, Gujarat'ta üretilecek olan modellerin birkaç Avrupa ülkesine de ihraç edileceği söylendi.

Tasarım Kusursuz

Liberty tasarımın hava ve yol düzenlemelerine uygun olmasını sağlamak için oldukça iyi olduğu da açıklamalar arasında yer alırken, herhangi bir olumsuzluğun şu an için bulunmadığı söylendi.

Pal-V Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Mike Stekelenburg yaptığı açıklamada, "Uçan bir arabayı başarılı bir şekilde yapmanın püf noktası, tasarımın hem hava hem de yol düzenlemelerine uygun olmasını sağlamaktır." dedi.

Stekenlenburg, "Bu kilometre taşına ulaşmak için uzun yıllardır karayolu yetkilileriyle işbirliği yapıyoruz... Tüm yol giriş testlerinden 'katlanmış bir uçak' yapmak çok zordu." dedi.

Teknik Özellikler

Çift motorla çalışan Liberty, çeşitli sürüş modlarına bağlı olarak maksimum 160 kmph hıza ulaşabiliyor ve 0'dan 100'e dokuz saniyenin altında tamamlıyor. Pal-V tarafından yapılan resmi açıklamada da Liberty için menzil uzunluğu olarak 1315 km sürüş öngörülüyor.

Test sürüşüne katılan pilot Hans Joore, "Aracın hayata geçtiğini duymak muhteşemdi ve kullanmak harikaydı. Çok yumuşak ve direksiyona duyarlı ve sadece 660 kg ağırlığıyla gerçekten iyi hızlanıyor. Genel deneyim bir spor araba gibi. Kulağa gerçekten sansasyonel geliyor. " dedi.

Fiyatı ve Teslim Süresi

Dünyanın ilk uçan arabası olan Pal-V Liberty'e sahip olmak için $399.000 ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Üretimine 2021 yılında başlanacak ve 2022 yılında da kullanıcılar ile resmen buluşması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us