Yeni Renault Kangoo Ortaya Çıktı

Renault ticari modellerini güncellemeye devam ediyor, son olarak yeni Kangoo karşımızda.

Aileleri, ticari işletmeleri, araçta fonksiyonelliği ve bilhassa bagaj hacmini önemseyen kullanıcıları hedefleyen LCV segmentinde öne çıkan oyunculardan biri Kangoo. 1998 yılında 1. jenerasyonu ile çıkış yapan model özellikle ülkemizde epey sevildi. Ferah iç mekan, geniş görüş açıları, yüksek taşıma kapasitesi, uygun fiyatları ve ekonomik oluşu ana tercih unsurlarıydı.

2003 yılında makyaj görerek yeni yüzüne kavuşan araç 2007 yılında yerini 2. jenerasyonuna bıraktı. 2008'de üretime başlayan 2.nesil Kangoo 2021 yılına kadar üretilecek ve o da bayrağı yazı konuğumuz olan 3.jenerasyon Kangoo'ya bırakacak.

Yeni Kangoo karşımıza dört seçenek ile gelecek, bu seçeneklerden ikisi yolcu ulaşımına diğer ikisi ise yük taşımaya yönelik modeller olacak.

Tasarımda ilk dikkatleri çeken nokta aracın özellikle binek modellerinde plastikleşmeden kurtulmuş oluşu. Eski nesillerde tamamen plastik olan tampon ve panjur artık gövde rengi olarak alınabilecek, tampona da krom detaylı panjur eşlik edecek. Bu sayede araç daha premium bir görünüme kavuşacak.

İç mekan tasarımına bakıldığında araç sadeleşmiş ve yeni teknolojik oyuncaklara kavuşmuş. Orta konsolda kendini gösteren eğlence sistemi, sadeleşen ve halen analog olan göstergelere eşlik ediyor. Analog göstergelerin ortasında da küçük bir bilgi ekranı yer alıyor. Üst donanımlarda göğüste yer alan ahşap detaylar, sürücüye daha hoş bir mekan sağlıyor.

Model, Easy Side Access adlı sistem ile ciddi bir iyileştirmeye gitmiş. Bu seçenekle alınan araçta sadece sürücü koltuğu bulunuyor, aracın sağ yolcu kapısı ve sürgülü kapısı aynı anda yükleme amacı ile kullanılabiliyor. Yeni Kangoo'nun kapı açıklığı ise 1,416 milimetre. Şu an satışta bulunan Express modeli 4000 litre bagaj hacmi sunuyor, model yeni nesli ile bu hacmi maksimum 4900, minimum 3300 litre olarak güncelliyor.

Aracın motor seçenekleri ile alakalı şu an kesinleşen bir bilgi yok, fakat model elektrikli olarak alınabilecek.

Son olarak yeni nesil Renault Kangoo Fransa'da üretilecek iken varyasyonu Express versiyonu ve türevleri Fas'ta üretilecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us