2021 Honda NSX

Günlük kullanılabilecek bir spor otomobil fikrine sıcak bakıyorsanız, geçmişten bugüne efsaneleşmiş Honda NSX sizin için çok iyi bir tercih olabilir.

2021'de Yenilikler Neler?

Honda markası altındaki efsanevi tasarımı ve otomotiv endüstrisi için yapı taşlarından biri olan Honda NSX, 2021 yılı için bir takım güncellemeler alıyor. 2021 Honda NSX, McLaren 570S gibi ultra spor otomobillerden hemen önce adeta giriş paketi görevi görebilecek bir otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor.

Performans olarak, hemen hemen benzer fiyatlardaki Porsche 911 Turbo'lar kadar akıllara durgunluk vermiyor. Ancak, sürüşü ve kabiliyeti konusunda oldukça rahat ve konforlu olduğu bir gerçek.

2021 Honda NSX'e yeni gelen güncellemelerin başında, Long Beach Blue Pearl rengi yer alıyor. Ayrıca performans tarafında, pistlerde zaman geçirmeyi seviyorsanız karbon seramik fren diskleri ile Honda NSX'in keyfine varacaksınız.

Motor, Şanzıman ve Performans

Eğer hızlı bir otomobil ihtiyacınız varsa, Honda NSX bunu kesinlikle karşılayabilir. Fakat, Audi R8 ya da McLaren 570S gibi bazı önemli rakipleri arasında bir tık geride kaldığı doğru. Bağımsız kuruluşlarca yapılan yol ve hız testlerinde, 2021 Honda NSX, 0'dan 100'e 3.1 saniyede tırmanmayı başarıyor.

Bununla birlikte, yalnızca elektrikle ilerlediği 'sessiz modu', ona rakiplerinde olmayan bir şeyi veriyor. 2021 Honda NSX'in hibrit elektrikli güç aktarma organı, toplamda 573 beygir güç üretiyor. Bu gücü, ikiz turboşarjlı 3.5 litre hacminde V-6 ve üç adet elektrikli motordan elde ediyor.

Bünyesinde yer alan motoru, dokuz ileri çift kavramalı şanzıman ile yönetiyorsunuz. Üç adet elektrikli motordan biri, arka tekerleklere güç sağlarken, diğer ikisi ön tekerleklere güç aktarıyor. Böylece Honda NSX dört tekerden çekiş sistemine sahip oluyor.

Sürüş kabiliyeti ve performans kısmında da oldukça yeterli olan Honda NSX, yüksek virajlarda oldukça başarılı şekilde yolda kalmayı başarıyor. Günlük kullanıma uygun bir spor otomobil olması nedeniyle de şehir içinde Honda NSX ile hiç zorlanmadan seyahat edebilirsiniz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Günlük kullanım için uyarlanmış spor otomobil olarak lanse edilen Honda NSX, kesinlikle rahat ve herkesin kolayca kullanabileceği kadar sezgiseldir. Ancak, kabini her ne kadar tasarımsal olarak hoş gözükse de, malzeme kalitesi bakımından İngiliz ya da Alman rakipleri karşısında biraz geri kalıyor.

Test otomobilinde, isteğe bağlı deri ve suni süet koltuklar, suni süet tavan döşemesi ve karbon fiberle süslenmiş direksiyon simidi bulunuyor. Bunların yanı sıra, her ne kadar günlük kullanım için uygun bir spor otomobil vurgusu yapılsa da, küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında pek yeterli olduğu söylenemez.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Honda NSX, entegre navigasyona sahip 7.0 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemine sahiptir. Standart olarak gelen bu ekranla birlikte ELS Studio dokuz hoparlörlü müzik sistemi de Honda NSX'de bulunuyor.

Dokunmatik hassasiyeti konusunda orta seviye diyebileceğimiz multimedya ekranı ve fiziksel tuşların azalması, hassas ayarlamalar yapmak istediğimizde işleri biraz zorlaştırıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Sürücü yardımcı özelliklerinin olmaması ve herhangi bir kuruluş tarafından çarpışma testine tabi tutulmaması, güvenlik konusuna önem veren tüketiciler açısından endişe yaratabilir. 2021 Honda NSX'de, standart olarak hava yastığı sistemi bulunuyor. Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor.

  • Standart ön ve arka park sensörleri

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us