2021 Ferrari 812 Superfast GTS

Ferrari’ler içindeki hem sokaklara, hem de yarış pistlerine yakışır duruşu ile Ferrari 812 Superfast GTS 2021 yılı için güncellendi!

2021’de Yenilikler Neler?

Her ne kadar bazıları hiçbir anlam ifade etmese de, otomobil endüstrisi alfanümerik model isimlerini seviyor.  Ancak konu Ferrari’nin 812 ailesine geldiğinde, otomobil üreticisinin yüksek performanslı ‘grand tourerlara’ isim bulma konusunda bazı gerekçelere sahip oluyor.

812’nin 8’i, 2021 Ferrari 812 Superfast GTS’in 800 beygirini ifade ediyor. ‘12’ ise tahmin de edebileceğiniz gibi bu devasa güçlü motorun, devasa bir 12 silindire sahip olduğunun göstergesi. Bu harikulade 12 silindirli motor, Ferrari 812 Superfast GTS’in, heykeltıraşları kıskandıran tasarımlı ön tamponunun hemen arkasında yer alıyor.

812 serisi, GTS olarak adlandırılan droptop ve atmosferik olarak havalandırılan V-12, yedi ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ve 341 km/h azami sürat olarak Coupe varyantı ile birçok ortak nokta barındırıyor.

Bunların yanı sıra, 2021 yılı için gelen yenilikler arasında karbon seramik fren diskleri, 20 inç büyüklüğünde özel tasarım jantlar ve aromatik deriyle kaplı bir iç mekan yer alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Ferrari 812 Superfast GTS’in ön kaputunun altında, 6.5 litre hacminde 789 beygir güç üreten V-12 motor bulunuyor. Bu motoru çift kavramalı 7 ileri otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz. Tüm gücü arka tekerleklere aktaran V-12 motordan 718 Nm tork elde ediliyor.

2021 Ferrari 812 Superfast GTS, 0’dan 100’e 2,8 saniyede çıkıyor. Bu değer, 0’dan 100’e  2,7 saniyede çıkan McLaren 720S’in hemen arkasında olmasına neden oluyor.

Performans değerlerinin yalnızca  kağıt üzerinde bu kadar etkileyici olmadığını herkes tahmin edebiliyordur. Ferrari 812 Superfast GTS, iki tonluk ağırlığına rağmen yol üstündeki muhteşem hakimiyeti ile sizi şaşırtacak. Devasa V-12 motorundan çıkan iç gıdıklayıcı homurtulu sesi ise en az İtalyan Konçertosu dinlemek kadar keyifli.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Ferrari 812 Superfast GTS’in iç mekanı, oldukça geniş ve ergonomik olarak tasarlanmış iki adet koltuk yer alıyor.

Bunların yanı sıra, sürücünün her an direksiyonu tutmasını isteyen Ferrari, 812’nin direksiyon simidini de yeniden yorumlayarak çok daha konforlu ve hissiyatlı bir dizayn sunuyor. Böylesine hızlı bir süper spor otomobilde küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusu düşünülecek en son şey olabilir. Her ne olursa olsun, Ferrari 812 bu konuda da ortalama diyebileceğimiz bir alan sunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2021 Ferrari 812 Superfast GTS’in bilgi eğlence ve bağlantı kısmında tüm modellerinde altı hoparlörlü stereo ses sistemi bulunuyor. Ancak ön tarafınızda V-12 motorundan gelen ses varken hangimiz müzik dinler orası manidar.

Bunun yanı sıra, Bluetooth bağlantı servisi ve yalnızca Apple kullanıcılarının faydalanabileceği Apple CarPlay bağlantı ekipmanları kısmında bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Ferrari 812 Superfast GTS, herhangi bir bağımsız test kuruluşu tarafından bir çarpışma testine tabi tutulmadı. Böylesine hızlı ve güçlü bir otomobilde bulunması gereken güvenlik düzeyinin üst seviyelerde tutulacağını biliyoruz. Ferrari 812 Superfast GTS’de bulunan temel güvenlik ekipmanları arasında şunlar bulunuyor;

  • Standart ön ve arka kamera
  • Standart ön ve arka park sensörleri

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider

2021 Ferrari Roma

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us