Yeni BMW X6 M

Yeni BMW X6 M

Coupe SUV tasarımını bizlere sevdirmeyi başaran BMW X6, sportif duyguları büyük bir SUV'da yaşamak isteyenleri kendine davet ediyor. Şİmdi gelin, Yeni BMW X6 M'i yakından tanıyalım.

2022'de Yenilikler Neler?

Bakanın bir daha baktığı BMW X6 M, tasarım, teknoloji ve motor gücüyle size her anlamda keyif verecek muhteşem bir makina. Standart olarak sunulan 600 beygirlik çift turbo V-8 motoruyla sadece gaza bastığınızda değil, rölantideyken de dinleyenleri mutlu ediyor.

Bu güçlü motora ek olarak arkadan itiş ya da dört tekerden çekiş sistemiyle de satın alınabilen Yeni BMW X6 M, ağır cüssesine rağmen kendisini oldukça atik biçimde taşıyabiliyor.

Ayrıca bir SUV olmasının da avantajını kullanan X6 M, geniş iç mekan hacmiyle sadece size değil tüm aile ve arkadaşlarınıza da aynı konfor ve gücü hissettiyor.

Kardeşi X5 ile kıyaslandığında eğimli olarak gelen tavanın bir sonucu olan daha ufak bagaj hacmi Yeni X6 M'in tek dezavantajı olabilir. Bununla birlikte ekibe yeni dahil olan Porsche Cayenne Coupe ve Mercedes-AMG GLE Coupe modelleri de güç ve yaşam hacmi olarak benzer oranlar sunuyor.

2022 yılında gelen yenilikler arasında her modelde standart olarak sunulan Bluetooth bağlantısı bulunuyor. Buna ek olarak dış renk seçeneklerinde Dravit Grisi ile deri paketinde Siverstone Extended Merino seçiminize sunuluyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Sedan M5 ile aynı motora sahip olan Yeni X6 M'in kaputunun altında çift turbo 4.4 litrelik bir V-8 yer alıyor. Doğal haliyle 600 beygir güç ve 553 Nm tork üreten bu motordan küçük oynamalar ile daha fazla güç ve tork elde edebilirsiniz.

Buna ek olarak X6 M Competition modelinde ise yine aynı hacme ve torka sahip motordan 617 beygir üretiliyor.

Motor, dinamik bir dört tekerden çekiş sistemine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. xDrive dört tekerden çekiş sistemini sekiz ileri çift kavrama otomatik vites ile yönetebiliyorsunuz.

Üzerinde bulunan 21 inç lastiklere rağmen oldukça konforlu bir sürüş deneyimi yaşatan Yeni BMW X6 M, performansının yanında sürüş dinamikleriyle de ön plana çıkıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW X6 M'in iç mekanı oldukça sportif bir hissiyat veriyor. Yer yer deri ve karbon fiber trim parçalarıyla zenginleştirilen iç mekanda lüks bir otomobilin içinde olduğunuzu kabul ediyorsunuz.

Direksiyon arkasında bulunan 12.3 inç büyüklüğünde tamamen dijital gösterge ekranı ve renkli baş üstü ekranıyla araçla ilgili tüm bilgilere anlık olarak erişebiliyorsunuz.

Buna ek olarak iç mekanı daha iyi hale getiren ambiyans aydınlatması, konforuyla sizi kendine hayran bırakacak koltuklar ile Yeni X6 M'in iç mekanında her şey yolunda gözüküyor.

Küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda da cömert davranan Yeni X6 M'in en büyük 'problemi' arkaya doğru eğimli şekilde gelen tavanı olsa gerek. Bu tavan nedeniyle arka taraftaki baş mesafesi bir miktar azalsa da konfor seviyesinde büyük bir kayıp olmayacaktır.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni X6 M'in ön konsolu üzerinde 12.3 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. BMW'nin son nesil işletim sistemi iDrive ile gelen bu ekran üzerinden otomobile ait tüm verileri anlık olarak takip ederek yönetebiliyorsunuz.

Buna ek olarak bu ekran üzerinden kablosuz ve ücretsiz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerine de erişebiliyorsunuz. Ayrıca Harman/Kardon ses sistemi standart olarak sunulurken, Bowers & Wilkins ses sistemi opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Her X6 M'te standart olarak kör nokta uyarı sistemi, arka çapraz trafik uyarısı gibi birçok sürücü yardımcı özelliiği bulunuyor. Standart olarak sunulan güvenlik özelliklerine ek olarak üstün teknolojilere de Yeni X6 M'de sahip olabilirsiniz.

Yeni BMW X6 M'de standart olarak sunulan diğer özellikler ise şu şekilde;

  • İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Adaptif hız sabitleyici ve dur-kalk teknolojisi

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us