Yeni Acura RDX

Yeni Acura RDX

Premium segmentte atletik özelliklere sahip bir SUV arayanlara gerçekten kullanmaktan keyif alacakları Acura RDX yenileniyor. Yeni Acura RDX'e dair tüm detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Acura RDX, Honda markasının Amerika pazarı özelinde satışa sunduğu premium C segmenti SUV modeli olarak ön plana çıkıyor. En sıkı rakipleri arasında Porsche Macan ve Mercedes-Benz GLC gibi modeller bulunan RDX, rakiplerine göre daha uygun fiyatı ile aradan sıyrılmayı başarıyor.

Peki rakiplerine göre uygun fiyatlı olmasının yanı sıra rakipleri kadar lüks ve performans odaklı mı? Pek öyle sayılmaz. Elbette Alman rakipleri kadar lüks trim parçalarına sahip olmasa da dört silindirli turbo beslemeli motoru ve yüksek teknolojik özellikleriyle bu açığı kapatıyor.

2022 yılında gelecek olan güncelleme ile RDX'in ön ızgara ve tampon tasarımı tamamen değişiyor. Buna ek olarak arka tampon tasarımında da yeniliğe giden Acura, dikdörtgen şekilli egzoz uçları sahip difüzör tasarımı ile oldukça etkileyici gözüküyor.

Ayrıca dış renk seçeneklerinde de yeni renkler ekleniyor. Liquid Carbon Metallic ve Phantom Violet Pearl renkleri yeni eklenen renkler arasında yer alıyor.

Bununla birlikte sadece 200 adet üretilecek bir de özel seriye sahip olan Yeni Acura RDX PMC Edition ile çok daha dikkat çekici bir dış renge ve iç trim malzemelerine sahip olabileceksiniz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Tüm Acura RDX modelleri 10 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş, önden veya dört tekerden çekiş sistemine sahip 272 beygirlik dört silindirli bir motor ile geliyor. 2.0 litre hacmindeki bu turbo beslemeli motorun gaz tepkimeleri oldukça iyi.

Acura RDX özelinde yapılabilecek en büyük eleştirilerin arasında 10 ileri otomatik vitesin hızı bulunuyor. Özellikle sollamalara çıkacağınız zaman oldukça isteksiz şekilde vites düşüren bu şanzıman sizi yoruyor.

Gaza dokunduğunuz anda motorun homurtusu dört yanınızı sarıyor. Çünkü Yeni Acura RDX'te gaz tepkilerine göre çalışıp yapay egzoz sesini hoparlörler üzerinden size ileten bir teknoloji kullanılıyor.

Buna ek olarak süspansiyon sertliği konusunda bir SUV'a göre sizi tatmin edebilecek performansı Yeni RDX'te deneyimleyebilirsiniz.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Acura RDX'in iç mekanında bir yığın tuş ve karmaşık gözüken kontrol ekipmanları yer alıyor. Sade ve düzenli bir görünümden hoşlanmayanların oldukça hoşuna gidecek bu iç mekan tasarımı, benim gibi düzenden yana olanlara biraz yorucu gözükebilir.

RDX A-Spec ile gelen kırmızı koltuklarla şık gözükmeyi başaran Yeni RDX'in standart olarak sunulan özelliklerinin arasında ambiyans aydınlatması, elektrikli ayarlanabilir ısıtmalı ön koltuklar ve çift bölgeli klima kontrolü yer alıyor.

Bu özelliklerle rakipleriyle kıyaslandığında pek lüks hissettirmeyen Yeni Acura RDX ikiz kardeşi Honda CR-V'ye göre daha sportif bir deneyim sunuyor.

İç mekandaki küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında ise segmentinin getirilerini karşılayan Yeni RDX ile uzun yolculuklarınızda taşıma konusunda bir problem yaşamayacaksınız.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm RDX modellerinin ön konsolu üzerinde 10,2 inç büyüklüğünde bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Orta konsol üzerindeki dokunmatik yüzey üzerinden kontrol edilebilen bu ekranın kullanımı kısmen basit diyebiliriz.

Ayrıca bu ekran üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerine de erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda Wi-Fi erişim noktası da ücretsiz olarak kullanımınıza sunuluyor.

İsteğe bağlı olarak arka yolcu koltukları için USB bağlantı noktaları satın alabilir, ELS Studio ile premium ses sistemine de sahip olabilirsiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Acura RDX'in tüm modellerinde giriş seviyesi güvenlik özellikleri standart olarak sunuluyor. Bir üst seviyede yer alan teknoloji paketinde ise güvenlik özelliklerinin sayısı ve kabiliyetleri artıyor. Bu paket içindeki ön ve arka park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı bulunuyor.

Yeni Acura RDX'te standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

İleri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme

Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı

Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura ILX

Yeni Acura ILX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us