Volvo, 460 Binden Fazla Aracını Geri Çağırmayı Planlıyor

Volvo, 460 Binden Fazla Aracını Geri Çağırmayı Planlıyor

Volvo, geçtiğimiz günlerde meydana gelerek ölümle sonuçlanan olayın ardından 460 binden fazla aracını geri çağırmayı planlıyor.

Ölümlü Kaza Dönüm Noktası Oldu

Volvo, Salı günü yaptığı resmi basın açıklamasında bir insanın ölümüyle sonuçlanan hava yastığı problemi sonrası dünya çapında 460.000'den fazla eski modelini geri çağırmayı planladıklarını açıkladı.

Geri çağırma işleminin ve buna tabi olan modellerin konumları ve sayılarına baktığımızda 259,383 adet ile Amerika ilk sırada, 7.048 adet ile Kanada ikinci sırada, 2.475 adet ile Meksika üçüncü sırada yer alıyor.

Geri çağırma işleminden etkilenen modeller ise 2001-2006 yılları arasında üretilmiş S80 sedan ve 2001-2009 yılları arasında üretilen S60 sedan oldu.

Bu modellerdeki temel sorunu, sürücü tarafındaki hava yastığını şişiren sistemin, açılma anında patlayıp keskin metal parçalarının sürücüye saplanması ya da diğer yolculara zarar vermesi oluşturuyor.

Sağlamlığı ve güvenirliği ile ünlenen Volvo'nun böyle bir problemle karşılaşması Volvo'nun beceriksizliği ya da dikkatsizliğinden kaynaklanmıyor. Hava yastıkları, uzun süre yüksek sıcaklıklara ve neme maruz kaldıklarında bozulabilen bir gaz ile doludur.

Bu da uzun vadede hava yastıklarının işlevlerini yerine getirememesine neden oluyor.

Volvo sözcüsü Thomas Mclntyre Schultz, yaptığı basın açıklamasında 2018 yılında yaşanan kazanın ardından bir araştırmaya giriştiklerini ve 2001 ila 2003 model yıllarında üretilen 124 bin adet birinci nesil S60 ve S80 sedan için bir güvenlik geri çağırması yayınladıklarını söyledi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Tüm Detaylarıyla Volvo V60 Cross Country

Yeni Volvo V60 Cross Country

2021 Volvo S60

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us